На АЗС Білоцерківщини збували крадене у військових пальне

На Київщині викрили організовану злочинну групу, яка розкрадала пально-мастильні матеріали, що належали військовій частині. Збували викрадене паливо на АЗС Білоцерківського та Васильківського районів. 

Як повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, заступник командира з тилу – начальник тилу однієї з військових частин організував злочинну групу, яка налагодила механізм списання, привласнення та реалізації паливно-мастильних матеріалів, які надходили для забезпечення 96-ї Київської зенітно-ракетної бригади Збройних сил України через мережу приватних АЗС.

Також у схемі були задіяні двоє цивільних громадян - водій тягача та приватний підприємець. Військові списували пальне, після чого його вивозили з частини. Трьох членів групи було затримано під час вивезення 15 тонн пального із військової частини.

Організували збували викрадене пальне на автозаправних станціях Білоцерківського та Васильківського районів.

"Лише у березні-травні 2020 року правоохоронцями задокументовано 4 факти вивезення членами організованої злочинної групи з військової частини більше 60 тонн пального вартістю понад 1,3 млн грн. Збували його на АЗС у Васильківському та Білоцерківському районах Київської області", - повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

А загалом впродовж 2018-2020 років було привласнено військового майна на орієнтовну суму понад 10 млн грн. Правоохоронцями проведено 20 санкціонованих судом обшуків. Під час обшуку у організатора злочинної групи виявлено та вилучено з таємної схованки понад 50 тисяч доларів США. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру затриманим та обрання запобіжного заходу. У разі доведення вини, їм загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 12 років. 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе