Таємниця знаменитої Індійської колони з метеоритного заліза


В Індії неподалік від Делі, в містечку Шімайхалорі, знаходиться величезний залізний стовп-колона. Його висота - 6,7 метрів, діаметр 1,37 метри. Нагорі стовп прикрашений старовинним орнаментом і зовні нагадує колону стародавнього храму. Можливо, цей стовп був встановлений кілька тисячоліть тому. Найдивовижніше, що він взагалі не схильний до корозії і руйнування. У 1739 році в нього було випущено гарматне ядро, що не завдало стовпу ні найменшої шкоди.

Як у древніх майстрів вийшло створити хімічно чисте залізо, як вдалося відлити металеву колону заввишки в 7 метрів і товщиною в обхват? Наука не може пояснити це. Деякі вчені вважають Залізну колону свідченням існування давно зниклої стародавньої цивілізації, інші вважають, що вона залишена в пам'ять візиту на Землю інопланетян.

Знаменита Кутубова колона на вівтарі мечеті Кувват-уль-Іслам в місті-фортеці Лал-Кот, недалеко від Делі, мабуть і сьогодні залишається однією з багатьох культових інженерних творінь древніх цивілізацій, які зберігають таємницю Великих знань давнини, залучаючи все нових і нових дослідників. Існує безліч гіпотез про походження колони, багато хто стверджує, що нержавіючий стовп виготовлений з метеоритного заліза, а дехто впевнений що це справа рук самих прибульців!


Вага легендарної колони становить близько шести тонн. Напис на колоні повідомляє, що вона була привезена і поставлена на цьому місці під час царювання Самандрагунти, який жив з 330 по 380 рік н.е. В енциклопедичному словнику Брокгауза і Ефрона йдеться: «... залізна колона раджі Дхави (початок IV століття н.е.) поставлена в пам'ять перемоги над народами Середньої Азії, про що свідчить санскрітскій напис». За період більш ніж 1600 років рідкісні вироби із заліза збереглися до наших днів. На видимій поверхні колони немає слідів іржі. До останнього часу вважалося, що якщо колона, що омивається дощами і росою, не іржавіє, значить, вона зроблена з чистого заліза. Інших пояснень не знаходили.

Слави цій колоні додали також легенди про її чарівны цілющі властивості, які позбавляють людей від цілого ряду хвороб. Вважається, що прибувши сюди на милицях хворому достатньо постояти, обійнявши колону, 20-30 хвилин, щоб одужати.


Вчені провели ряд досліджень залізної колони в Делі. Наприклад, англійськими фахівцями були взяті в якості зразків дрібні шматочки металу для проведення в Лондоні фізико-хімічного аналізу. Після приїзду в Лондон з'ясувалося, що зразки вкрилися іржею. Незабаром шведський матеріалознавець І. Вранглен з колегами виявив на нижній частині колони зону сильної корозії. Виявилося, що в районі фундаменту вона проіржавіла на глибину до 16 міліметрів по всьому діаметру. Віра в чисте нержавіюче залізо була підірвана, але залишились інші питання. Чому, наприклад, колона не іржавіє вище від фундаментної кладки, а також чим пояснити її цілющу силу?

Багаторічними зусиллями дослідників виявлено ряд невідомих раніше особливостей цієї споруди. Наприклад, виявилося, що фундамент колони виконаний у вигляді двосторонньої піраміди (ромба), він утворює невидимий простим оком вертикальний енергетичний потік, що нагадує за формою полум'я свічки висотою близько 8 метрів і діаметром більше 2 метрів.

Подібні енергополя спостерігаються над вершинами пірамід та інших культових споруд, наприклад православних храмів, виконаних у вигляді пірамід, піднятих над землею. Над їх дахом залізні хрести теж не схильні до корозії, якщо вони правильно встановлені в енергетичному полі.

Проведені дослідження показують, що всередині колони на висоті близько 3 метрів від землі є додаткове джерело енергопольового випромінювання, виконане у вигляді невеликого спресованого прямокутного пакету з тонких листів невідомого радіоактивного металу. Джерело випромінювання вставлене всередині колони через просвердлений, а потім заглушений отвір. Можливо, там знаходиться послання нащадкам. Нові дослідження колони можуть виявити додаткові цікаві відомості.

Можна припускати, що енергопольова оболонка залізної колони є надійним захистом від корозії. Причиною появи іржі на колоні в районі закладення її в фундамент може бути водяна плівка від дощу і роси, що утворюється на горизонтальній поверхні фундаменту, яка виходить за межі енергетичного футляра.

Що стосується дива зцілення хворих, то тут основну роль грає вертикальний потік енергетичного поля, який благотворно впливає на енергетику людини, нормалізує роботу всього організму. Людина отримує потужну додаткову енергопідпитку, перебуваючи повністю в обіймах енергополя колони. Нагадаємо, що сучасна медицина впливає магнітними, електричними і іншими енергополями тільки на окремі ділянки людського тіла, не виконуючи повне відновлення деформованої енергетичної оболонки людини в цілому.


Цікава також версія створення залізної колони. Понад 12 тисяч років тому на захід від Бомбея впав великий залізний метеорит, залишки якого знаходяться там і зараз на шельфовій частині моря. У період розквіту атлантичної та індійської цивілізацій місцеві майстри створили три однакові залізні колони методом кристалізації осколків метеорита. Подібним же методом в підземних печерах виготовлялися і інші ритуальні вироби. Там археологи в наш час знаходять багато готових і незавершених виробів з кристалізованого заліза.

Особлива форма і конструкція фундаменту, що містить стимулятори енергопотоків (кристали, бурштин, рідкоземельні і радіоактивні елементи), а також конструкція самої залізної колони дозволили древнім майстрам створити енергопольовий потік навколо колони, який умовно можна назвати «Каналом космічного зв'язку» (енергетичною антеною).

Подібні ритуальні колони (стовпи) з каменю, дерева або металу в районі культових місць зустрічаються на всіх континентах планети. Вони різні за розмірами і складністю виготовлення. Деякі досягали 20 метрів висоти (Геркулесові стовпи), інші - всього декількох метрів. Наприклад, в Північній Буковині на Ржавінському святилищі (VIII-X століття н.е.) був виявлений чотиригранний кам'яний стовп висотою більше 2 метрів, що звужується догори, без написів і зображень. Він стояв в центрі святилища, символізуючи «Світову вісь», навколо якої в процесі ритуальних дій таємниче і символічно оберталося Сонце. Фактично такі стовпи (колони) виконували своє функціональне, а не символічне призначення. Жерці володіли знаннями з використання і трансформації слабких земних енергопотоків. Словом, кам'яний стовп виконував тут ту ж роль, що і залізний стовп в Делі.

У наш час подібні кам'яні стовпи можна бачити у французькій Бретані (гігантські менгіри), в Англії (різьблений хрест з Госфорд), в Криму, на Кавказі, в Африці, Центральній Америці. Багато з них мають особливу фундаментну «подушку» і енерговипромінюючі джерела, що утворюють підвищений вертикальний енергопотік навколо стовпів.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе