Пасажири "Укрзалізниці" можуть користуватися паспортами з додатку "Дія"

З 1 червня "Укрзалізниця" відкрила продаж квитків на пасажирські поїзди далекого сполучення. 

Як повідомили у пресслужбі відомства, разом із відновленими рейсами було запроваджено низку нововведень. Тепер пасажири зможуть показувати при посадці у потяг електронну ID-картку або закордонний біометричний паспорт у додатку "Дія". Залізничники зауважили, що Україна першою в світі пішла на такий крок. Юридичну силу електронних документів визначає Постанова Кабінету Міністрів.

Зазначається, що паспорт у застосунку буде доступним офлайн. Втім при звірці даних звертатимуть увагу на дату останнього оновлення документа. Його не вважатимуть чинним у разі відсутності фото чи технічних проблем. У таких випадках пасажир повинен буде показати звичайний документ. Крім того, не можна використовувати скріншот паспорта з "Дії".

Нагадаємо, при посадці у поїзд пасажир повинен мати квиток і документ, що посвідчує особу. Це може бути паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичний паспорт України, службовий паспорт України, посвідчення особи моряка, посвідчення члена екіпажу, посвідчення особи на повернення в Україну, тимчасове посвідчення громадянина України, посвідчення водія, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон та інші, які передбачені правилами.

Додаток "Дія" запустили в Україні на початку лютого 2020 року.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube   

 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе