Куди поїхати на вихідні: 5 місць для відпочинку недалеко від Білої Церкви

  • куди поїхати на вихідних
Неподалік Білої Церкви, в межах Київщини, є багато красивих місць, куди можна поїхати на віхідні. Тут можна не лише відволіктися від робочих буднів, насолодитися природою, а й зайнятися скелелазінням, спробувати сплав на байдарках та розбити наметовий табір. 

Отже, ТОП-5 місць куди варто поїхати вже на цих вихідних: 

1. Добропарк


У селищі Копилів Макарівського району Київської області відкрився парк "Добропарк", в якому навесні цвіли тюльпани, висаджені в алею довжиною понад 8 км. Вже з 18 червня у парку стратує новий проект "Фестиваль петуній", який також буде не менш яскравим. Не пропустіть це видовище! 

 Територія парку близько чотирьохсот футбольних полів. Тут знаходяться шістнадцять озер, в яких влітку можна буде купатися. Поруч планують розбити наметове містечко для відпочинку влітку, фуд-корти, велосипедні доріжки.
 
 На повне завершення всього, що було задумано творцями парку, знадобиться ще кілька років. Але вже зараз є на що помилуватися.
 
 2. Victoria Film Studios

 
 На Київщині, а саме  на 32-му кілометрі Житомирської траси Київ-Чоп, в cелі Гурівщина є своєрідний «Диснейленд», але там немає ніяких атракціонів, тому що це кіностудія! На в’їзді можна побачити залізні фігури Чужого і Хижака, на даху будівлі  розташовний Бетмен, а перед замком – залізний трон з «Ігри Престолів». 
 
 У планах, ця кіностудія має стати українським «Голлівудом». Масштаби поки що не ті, але тут знімають фільми, телепроекти та серіали. Вхід на територію кіностудії можна роздивлятися вічність... 
 
 3. Етнографічний парк Українське село

 
 В селі Бузова завітайте в Етнографічний комплекс Українське село. Тут ви помилуєтеся давньою українською архітектурою та народними ремеслами. На території є  музей та храм. Можна взяти участь у майстер-класах з ковальства і гончарства. В Українському селі є невеликий контактний зоопарк, де можна побачити поросят, ослів, поні і оленів. Після цікавої прогулянки та майстер-класів спробуйте приготовані тут традиційні українські страви — червоний борщ, вареники, голубці, а також соління і домашній хліб.
 
4. Коростишівський каньйон і Коростишівський кар'єр


Коростишівський каньйон і кар'єр знаходяться в оточенні соснових лісів, на в’їзді до міста Коростишів.

На Коростишівському каньйоні можна влаштувати пікнік, поплавати в озері або зайнятися скелелазінням. Багато туристів розбивають тут наметове містечко і відпочивають кілька днів. Для скелелазів в каньйоні обладнали спеціальні скеледроми, де також навчають будь-яких охочих. Все необхідне спорядження видають на місці. Також каньйон є популярним місцем для фотосесій через мальовничі краєвиди.

Трохи далі на в'їзді в місто знаходиться Коростишівський кар'єр — тут на місці затопленого гранітного кар'єру утворилося штучне озеро бірюзового кольору. Сосни, берези, 10-метрові скелясті береги і чиста вода створюють неймовірні пейзажі. Це місце більш людне і гучне, ніж Коростишівський каньйон. Тут також можна ставити намети, купатися і насолоджуватися заходом сонця.

5. Замок в Радомишлі



Замок в Ромишлі знаходиться, не в Київській, а у Житомирській обасті. Це місце ми все ж таки вирішлили додати у наш перелік, адже тут є давній замок, в якому в 16 столітті працювала паперова фабрика і друкувала перші в Україні книги. Поруч з замком є музей зі старовинними предметами і іконами, зібраними з усього світу. Неподалік можна відпочити в ландшафтному парку біля води і подивитися на пам’ятник засновнику Папірні Єлисею Плетенецькому, який, до речі, є єдиним пам’ятником на рухомій воді в Україні. 

Тут ви зможете відвідати індивідуальну екскурсію Музеєм домашньої української ікони та старожитностей «Душа України», який налічує понад 5000 експонатів. А потім долучитися до унікального стародавнього дійства і власноруч виготовити папір за технологією XVII століття у Замковій Папірні.

За бажанням, можна залишитись на ніч у покоях у Замковій вежі, які зачарують вас аутентичним інтер’єром середньовіччя. 

Радомишль знаходиться поруч з трасою Е40/М06, по дорозі до Житомира. Точна адреса замку – вул. Плетенецька, 15. 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube 







Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе