Школа в смартфоні: стартап HUMAN запроваджує у навчальних закладах Білої Церкви освітню платформу

Оцінки у журналах, теми уроків в особистих записниках, а спілкування у Фейсбуці. Саме так виглядає система освіти у Білій Церкві. Нагадує, дуже об’ємний пазл. 

Сьогодні всі освітні процеси розкидані на різноманітних сайтах та соціальних мережах. Освітнья компанія HUMAN об'єднає їх в цілісну систему.

Як розповів директор з комунікацій компанії HUMAN Пилип Штеренталь, компанія розробляє цифровий продукт для різних рівнів освіти (школи,  заклади професійного навчання, університети, позашкільна освіта). Головна мета системи - зробити навчання більш сучасним з точки зору світових вимог та спростити доступ до інформації. 

До єдиної освітньої екосистеми вже під’єдналися  десятки шкіл Києва, які наразі тестують її функції.

Фейсбук на рівні школи 

В рамках платформи школи отримають можливість бути завжди на зв'язку, мати сторінки опитування, фотогалереї, анонси шкільних подій, інформацію про факультативи.

Крім того, компанія HUMAN пропонує соціальну мережу, яка буде спеціально призначена для спілкування між вчителем та учнем.  Спілкування між усіма учасниками освітнього процесу буде здійснюватися на безпечному рівні в єдиній захищеній системі школи. Сторонні особи не матимуть доступу до особистих даних дитини та не зловживатимуть їхньою довірою, як це відбувається у соціальних мережах.

Разом з соцмережою вчителі та учні отримають нові можливості. Так, раніше усі школи вручну надсилали купи навчальних матеріалів через е-пошти. Тепер за один клік вчитель зможе поділитися цікавим документальним фільмом або іншими матеріалами з учнями.

Також платформа сама повідомлятиме вчителю або ж класному керівнику, про те, що рівень успішності учня різко впаде. І навіть «припустить», чому так сталось. Можливо, це пов’язано з пропусками уроків, або ж з новим викладачем? 

Школяр також сам зможе розповісти системі про своє сприйняття навчання

Після кожного уроку учень за бажанням зможе оцінити урок: «це надто важко», «незрозуміло», «надто легко для мене». Завдяки зворотному зв’язку вчитель зможе швидко адаптувати свої уроки під реальні запити окремого учня або ж цілого класу. І після контрольної роботи вчитель не буде дивуватися оцінкам його учнів, адже система ще до оцінювання передбачить їх.

Також у системі будуть зберігатися навчальні плани, проведені уроки, робота з медіаматерiалами. Буде проводитися видача і перевірка домашніх завдань та тестування.

Сервіс має й універсальний календар, який дозволяє знайти все про освітній процес: теми та плани уроків, задані домашні завдання, дати контрольних робіт, відображення шкільних подій. 

У школах Білої Церкви система буде запроваджена на безкоштовній основі. Планується, що вже до початку наступного  навчального року  платформа буде запущена в роботу. 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе