Карантин по-новому. Місцева влада зможе посилювати заборони

  • Карантин в Білій Церкві
Вчора, 22 червня в Україні набула чинності нова методика з визначення епідеміологічної ситуації в кожному з регіонів, від якої буде залежати рішення щодо посилення карантинних обмежень. 

Телеканал Крокус розповідає, що це методика, як  виконавча влада вирішуватиме долю транспорту, ринків та закладів харчування. Та в чому полягають нові правила? 

Раніше доля адаптивного карантину залежала від трьох показників: 

  •   інцидентності (кількості нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення) — не мала перевищувати 12 випадків на 100 тис. населення;
  •   завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, призначених для госпіталізації пацієнтів з COVID-19 — не повинна  перевищувати 50%;
  •   охоплення тестуванням не нижче рівня інцидентности — середня кількість тестувань (методами ПЛР і імуноферментного аналізу) протягом останніх 7 днів мала складати понад 12 на 100 тис. населення.

У цьому випадку Кабмін скасовував обмеження для всієї країни, місцеві комісії з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) лише визначали, чи може область переходити до наступного етапу зняття обмежень.

Відтепер, місцева влада та регіональні комісії з ТЕБ та НС отримають більше повноважень, щоб коригувати карантинні заходи в області (районі, місті). Крім цього, Кабмін змінив умови, за яких область буде вважатися регіоном «з широким розповсюдженням COVID-19» та потребуватиме більш жорсткого карантину: 




Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе