У Чернівецькій області затопило 9 районів: жителів попереджають про можливе відселення

  • повені в Україні
  • повені на Буковині
У Чернівецькій області піднявся рівень води в річках, розмиті автошляхи та підтоплені мости. У Вижницькому районі частково зруйнована дамба. Місцевих жителів попереджають про можливе відселення з небезпечної зони.


У Чернівецькій та Івано-Франківській областях зливи стали причиною сильних повенів. Річки вийшли з берегів і затопили домогосподарства, а селеві потоки знищили десятки доріг і мостів.


Через різке погіршення погодних умов в двох областях введені надзвичайні заходи безпеки. Про це, в понеділок, 22 червня, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в Twitter.


"Через різке погіршення погодних умов на Прикарпатті та Буковині мною введені надзвичайні заходи безпеки. На 19.00 фіксуємо затоплення в 9 районах. Для боротьби з негодою залучено сотні рятувальників і поліцейських. Організовано евакуацію, працює оперативний штаб", - написав глава МВС.

 
У прес-службі МВС уточнюють, що в гірських річках рівень води піднявся до двох метрів. В епіцентрі негоди опинилися 31 житловий будинок та 37 господарств.
 
"Поліцейські і рятувальники заходять в кожен будинок і перевіряють, чи не залишилися там в небезпеці люди або домашні тварини, допомагають місцевій владі доставляти продукти першої необхідності. Організовано цілодобову роботу штабу. Поліцейські охороняють житло громадян, щоб уникнути мародерства", - цитує прес-служба главу МВС.

 
За словами глави МВС, на цей момент організовано об'їзні шляхи аварійних ділянок.
 
"Ситуація змінюється щохвилини, поліцейські і рятувальники працюватимуть і вночі, щоб не залишити людей наодинці з негодою. Організуємо місця для ночівлі та харчування. Станом на зараз - ситуація контрольована", - зазначив міністр.

 
У відомстві підкреслюють, що в ліквідації наслідків стихії задіяно 123 поліцейських і 120 рятувальників, а також 62 одиниці службової техніки.

Джерело: КорреспонденТ.net


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе