Виклики екстреної допомоги розділили на 4 категорії за терміновістю - список

  • Медична допомога
Відтепер усі виклики громадянами екстреної медичної допомоги будуть ділитися на 4 категорії. Відповідне рішення ухвалили для оптимізації надання екстреної медичної допомоги.

Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на брифінг заступниці міністра охорони здоров'я Ірини Садов’як. 

За її словами, наразі були визначені найбільш оптимальні алгоритми надання екстреної меддопомоги: 

«На етапі реформування галузі ми відзначили, що дві третини пацієнтів не отримують вчасно надання допомоги бригадою. Із загальної кількості викликів, а це 6,8 млн, 4,7 є невчасними», - сказала Ірина Садов’як.

Виклики екстреної меддопомоги будуть розподілені на наступні категорії:

-    критичний стан хворого, який вимагає негайного реагування, втручання, або реанімаційних заходів. Для цієї категорії виклику час до першого контакту з хворим має становити менше 10 хвилин;
-    екстрений виклик, до якого відносяться потенційно серйозні стани, що можуть вимагати швидкої оцінки, невідкладної допомоги на місці або невідкладного транспортування. Час до першого контакту має становити до 20 хвилин;
-    не екстрені стани, які не несуть загрози для життя та здоров'я пацієнта, наприклад, загострення хронічних захворювань. Ці виклики будуть скеровані на первинну ланку, а при можливості на виклик поїде бригада, яка не задіяна на викликах для попередніх категорій;
-    непрофільні виклики. Реагування відбувається без виїзду бригади екстреної меддопомоги, і пацієнт може отримати консультацію телефоном, або буде скерований на надання допомоги сімейним лікарем.

Також було підвищено тариф на виклик бригади екстреної медичної допомоги зі 112 грн до 163 грн. Додатково на екстрену меддопомогу з 1 липня і до кінця року було виділено близько 2 млрд гривень. 

Раніше повідомлялося, що за минулу добу коронавірус забрав життя ще однієї людини в Білій Церкві.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе