Через коронавірус у Білій Церкві знову обмежать проведення релігійних свят

  • Через коронавірус у Білій Церкві знову обмежать проведення релігійних свят
Через погіршення епідеміологічного стану, Київська обласна влада закликала представників духовенства регіону обмежити проведення релігійних свят.

Про це повідомляє прес-служба Київської облдержадміністрації.

Вірян також закликали дотриматися введених обмежень, не наражати на небезпеку себе, своїх близьких та всіх оточуючих членів громади:
 
«Зараз потрібно жорстко дотримуватися всіх зазначених правил, щоб ситуація на Київщині не погіршилася. Маємо гарний приклад: в квітні всі мешканці Київщини свідомо поставилися до введених правил карантину, в тому числі це стосувалося обмеження відвідування церков та храмів, кладовищ, тощо. Тоді нам вдалося втримати розповсюдження хвороби, ми втратили мінімальну кількість людей і отримати порівняно невелику кількість хворих на коронавірус. Але небезпека все ще поруч. Не маємо права розслаблятися. Відповідальне ставлення до свого здоров‘я, утримання від відвідування храмів, відмова від поїздок в інші регіони, дотримання санітарних вимог є запобіжником від переходу до більш жорстких обмежень», - зазначив Василь Володін.

Зокрема, на території області забороняється проведення масових релігійних заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території. Також має бути дотримана дистанція не менше ніж 1,5 метра у разі проведення заходу із розміщенням учасників заходу стоячи.

Нагадаємо, що у серпні традиційно православні Християни відзначають три спаси – медовий, яблуневий та хлібний (горіховий). Також цього місяця відзначатимуть такі великі свята, як Преображення Господнє (19.08 – другий спас), Успіня Пресвятої Богородиці (28.08).

«Звертаємося до представників релігійних організацій та вірян Київщини з проханням дотримуватися вимог законодавства і максимально обмежити проведення масових заходів.» - зазначили в Київській облдержадміністрації. 

Читайте також: Заміна старого паспорту на ID-картку: Коли та навіщо.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе