Зловмисник, який зірвав прапор біля пам’ятника Небесної Сотні, спалив його - Поліція

Вандал, який зірвав державний прапор України біля скульптури, присвяченої Героям Небесної Сотні в Білій Церкві, спалив його. Поліцейські розшукали зловмисника. Йому загрожує до трьох років в’язниці.

Про це повідомляє прес-служба поліції Київщини. 

Нагадаємо, що в ніч з 4-го на 5-те листопада в Парку Слави невідомий пошкодив пам'ятник Героям Небесної Сотні – зірвав зі скульптури державний прапор України. Пам’ятник Героям Небесної Сотні був встановлений у 2016 році на кошти громадських активістів та міських жителів. Автором роботи став білоцерківський скульптор, котрий був активним учасником Революції гідності.

Правоохоронці встановили особу та розшукали зловминсика. Ним виявився 42-річний місцевий мешканець, який неодноразово був засуджений за скоєння крадіжок. 

Як зізнався зловмисник, перебуваючи у Парку Слави у стані алкогольного сп’яніння, він зірвав Державний прапор біля інсталяції, присвяченої Героям Небесної Сотні, а потім спалив. 

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 338 (Наруга над державними символами) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох  років. 

Поліцейські передали працівникам управління благоустрою Білоцерківської міськради новий прапор України, аби він знову замайорів над скульптурою, присвяченою Героям Небесної Сотні.




Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе