У Білій Церкві виявили низку закладів, які працювали в карантин вихідного дня

Протягом вихідних, під час дії карантину вихідного дня, в Білій Церкві виявили та зафіксували 21 порушення.

Так, протягом 28-29 листопада робочі групи провели перевірки суб’єктів господарювання: закладів громадського харчування, закладів торгівлі, розважальних закладів та перевізників. 

За результатами перевірок виявили 21 факт порушення постанови КМУ №641 від 22.07.20 р., із яких за 7 – протоколів складено за  ч. 4.1 ст. 44-3 КУпАП (з них, 1 - суб’єкт господарювання, який провадить діяльність у сфері громадського харчування, працював після 22:00, 6 – суб’єкти господарювання, які здійснювали приймання відвідувачів у вихідні дні).

Крім цього, винесено 14 постанов по справі адміністративних правопорушень за ч. 2 ст. 44-3 (стосовно громадян, які перебували в громадських місцях без вдягнутих засобів індивідуального захисту).

Нагадаємо, що законодавством передбачена адміністративна відповідальність за порушення правил карантину (ст. 44-3 КУпАП) та кримінальна – за порушення санітарних норм щодо запобігання інфекційним захворюванням (ст. 325 КК України), яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, - тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе