«Київоблгаз збут» завищує ціну на газ для населення - Антимонопольний комітет

  • «Київоблгаз збут» завищує ціну на газ - Антимонопольний комітет
Шість газопостачальних компаній встановлювали ціни на газ у середньому до 40% вищі за ціни конкурентів, користуючись тим, що більшість людей користуються їхніми послугами. 

Антимонопольний комітет порушив справи щодо газопостачальних компаній через встановлення завищених цін на газ для населення, повідомляє пресслужба АМКУ.

Серед цих компаній і «Київоблгаз збут». 

"Першого серпня 2020 року відкрився ринок газу для населення, коли споживачі отримали можливість обирати постачальника. Хоча окрім згаданих облгазів у тих же областях діють і інші компанії, до 85% населення продовжують користуватися послугами цих облгазів. При цьому ціни на газ вони встановлювали у середньому до 40% вищі за ціни конкурентів. Наприклад, з листопада по січень ціна газу в «Київоблгаз збуту» була вищою за ціну, запропоновану «Нафтогазом», на 2,54 гривні за кубометр, або на 38,52%, і на 2,76 гривні вищою за ціну компанії «Мегаватт енерго» – тобто або на 43,41%." - йдеться у повідомленні. 

В Антимонопольному комітеті розцінюють таке завищення як зловживання монопольним, або домінуючим становищем на ринку. Зауважують, що комітет рекомендував постачальникам своєчасно інформувати споживачів про зміни в ціні та встановлювати ціни на рівні, який існував би за умов існування значної конкуренції на ринку.

В АМКУ також зазначають, що у грудні 2019 року «Київоблгаз збут» вже отримував штраф за донарахування споживачам об’ємів використаного газу понад обсяги, визначені лічильниками.

Нагадаємо, через випадки завищення цін на газ Кабінет міністрів затвердив граничну ціну на газ для побутових споживачів на рівні 6,99 гривні за один кубометр.

Читайте також: Комунальні платежі: як білоцерківцям змінити постачальника газу, щоб платити менше.



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе