25 січня закінчився посилений карантин. Що дозволено, а що заборонено

З 25 січня в Україні перестають діяти посилені карантинні обмеження — вся країна перейшла у «помаранчеву» зону карантину, яка діяла до локдауну.


Як уточнювали прем'єр-міністр Денис Шмигаль та головний санлікар Віктор Ляшко, такий карантин планують продовжити щонайменше до кінця березня 2021 року.

Отже, з 25 січня, знову заборонено проводити масові (культурні, в тому числі концерти, спортивні, соціальні, рекламні) заходи за участю понад 20 людей. Також під забороною приймання відвідувачів у кінотеатрах та інших закладах культури з наповненістю кінозалів або залів понад 50% місць.

Не можна і приймати відвідувачів у музеях, на виставках, в галереях, в яких не забезпечена можливість обмежити кількість відвідувачів в залі з розрахунку одна людина на 10 кв. м приміщення.

Заклади громадського харчування не працюють з 23:00 і до 7:00 із забороною проведення розрахункових операцій після 22:00 години. Часові обмеження не стосуються адресної доставки замовлень і замовлень «з собою». 

Стосовно навчання - з 25 січня заборонено відвідувати навчальні заклади групами від 20 людей, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти. Також не можна проводити там масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю дітей з більш як однієї групи чи класу і в присутності глядачів.

Тим часом у громадському транспорті, крім метро, дозволяється перевозити пасажирів тільки на сидячих місцях.

Діяльність спортивних залів і фітнес-центрів під заборону потрапляє у тому випадку, якщо там не забезпечать можливість обмежити кількість відвідувачів в залі з розрахунку одна людина на 20 кв. метрів загальної площі приміщення.

Читайте також: У Білій Церкві сталася ДТП на перехресті - рух ускладнений.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе