На Київщині нацполіція виявила звалища епідемічно небезпечних медичних відходів (ФОТО, ВІДЕО)

Їх звозили, зокрема, з лабораторій, які тестують на коронавірус.  

У Київській і Миколаївській областях поліція виявила несанкціоновані звалища епідемічно небезпечних медичних відходів. Представники фірми-ліцензіата звозили їх до складських приміщень замість того, щоб належно утилізувати. 

Про це повідомляє пресслужба поліції Київщини. 

Правоохоронці виявили тонни використаних медінструментів, лікарських діагностичних і дезінфекційних засобів, а також органічні медичні відходи та предмети з залишками біологічних рідин, відходи медичних закладів і мікробіологічних лабораторій, діяльність яких пов’язана із СОVID-19. 

"Згідно із правилами знищення лікарських і біологічних засобів, що не підлягають подальшому використанню, вони набувають статусу відходів і передаються для знищення. Натомість підприємство, не виконуючи взятих зобов’язань, звозило залишки до складських приміщень, не передбачених для зберігання та утилізації епідемічно небезпечних медичних відходів, розташованих на території Миколаївської та Київської областей", - пояснили у поліції.

Слідчі поліції Київщини розпочали кримінальне провадження за зловживання владою або службовим становищем (ст. 364 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Встановлюється коло осіб, причетних до цього правопорушення.

Подію також можуть додатково кваліфікувати як порушення санітарних правил і норм запобігання інфекційним хворобам і масовим отруєнням Кримінального кодексу України. 



Читайте також: На Білоцерківщині 95 нових випадків COVID за добу, найбільше хворих в районі.





Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе