В Україну прибула перша партія вакцин Pfizer

  • В Україну прибула перша партія вакцин Pfizer
  • В Україну прибула перша партія вакцин Pfizer
  • В Україну прибула перша партія вакцин Pfizer
Сьогодні, зранку, 16 квітня в Україну прибула перша партія вакцини Pfizer-BioNTech у розмірі 117 тисяч доз. Літак із препаратами прибув до аеропорту "Київ" близько 10 ранку, повідомляє 24 канал. 

Цю партію вакцин Pfizer-BioNTech поставили в Україну безкоштовно в рамках механізму COVAX. Загалом завдяки цій ініціативі ми повинні отримати 8 мільйонів доз вакцин від різних виробників.

117 тисяч доз Pfizer поставили у спеціальних боксах. Їх завантажили у вантажівку американської фірми UPS, яка займається логістикою та експрес-доставками. 

Партію вакцини розвантажили фактично за 10 хвилин. Вантажівкою її відвезуть до центрального складу, звідки препарати розподілять між регіонами України. Віктор Ляшко розповів, що перші уколи зроблять у неділю, 18 березня.
 
"Завтра, 17 числа, 29 500 доз роз'їдуться по складах всіх обласних центрів країни. І вже 18 квітня розпочнуться перші щеплення". – сказав Ляшко. 

Він підкреслив, що перші щеплення робитимуть у будинках для літніх людей. Мобільні бригади забиратимуть вакцину з регіонального складу та щеплюватимуть нею людей похилого віку.

Крім того, Максим Степанов розповів, що Pfizer направлять у спеціалізовані будинки-інтернати, тобто для людей похилого віку та соціальних працівників. Після цього вакцину отримають співробітники Державної служби надзвичайних ситуацій та прикордонники.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе