Титановий кар'єр на Білоцерківщині потрапив під санкції РНБО

  • Титановий кар'єр на Білоцерківщині портпив під санкції РНБО
Рада національної безпеки і оборони (РНБО) 18 червня запровадила санкції стосовно фізичних і юридичних осіб. 24 червня президент Володимир Зеленський увів його в дію своїм указом №266.

Як повідомляє Антикор, на Білоцерківщині, в Маловільшанській ОТГ, під санкції потрапила "Рутил-ільменітова компанія", яка видобувала циркон-рутил-ільменітові руди і супутні компоненти (оксид ванадію, скандію).

Засновник компанії - компанія Маделот ЛТД з Белізу, кінцевий бенефіціарний власник - Андрія Ясира (Запоріжжя).

В жовтні 2020 р. товариство оновило Угоду про умови користування надрами, відповідно до якої підготовка родовища до розробки відкритим способом і початок видобування були заплановані на 2022 р.. Від Держгеонадр документ підписано Головою Романом Опімахом. 

Згідно з документом, до компанії застосовано такі санкції: анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, одержання (наявність) яких є умовою для здійснення певного виду діяльності, зокрема, анулювання чи зупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами. 

Читайте також: Зв’язали господарів та пограбували оселю: На Білоцерківщині затримали злочинне угруповання крадіїв.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе