Чорні Запорожці розпочали підготовку по застосуванню ручних протитанкових ракетних комплексів NLAW

На базі 169-го навчального центру військовослужбовці бригади імені Чорних Запорожців та інших військових частин розпочали інтенсивну підготовку із застосування ручних протитанкових ракетних комплексів NLAW.  

Про це повідомляє пресслужба 72-ї ОМБр.

Під час навчань військові ознайомлюються з тактико-технічними характеристиками та відпрацьовують тактику дій у бойових умовах.

NLAW — це шведсько-британська переносна протитанкова керована ракета, що дає змогу знищувати броньовану техніку противника й уражати цілі на землі та в небі.

Ракетні комплекси NLAW Україна отримала від Великої Британії. Вони ефективні в умовах бою у містах. Ця зброя знищує танк на відстані до 800 метрів і пробиває броню товщиною понад 500 міліметрів.

Головне призначення ПТРК NLAW — знищення броньованих машин, БТРів та танків. Гарантоване бронепробиття кумулятивною частиною — до 500 мм гомогенної катаної броні. Цей ПТРК теж має принцип — вистрелив і забув. Комплекс має інерційну систему наведення та магнітний підривач. Бойова маса — 12,5 кг, що дозволяє для ведення вогню залучати лише одного піхотинця, якого можна навчити стріляти з цього ПТРК дуже швидко. 

Цей комплекс справедливо можна назвати останнім рубежем оборони знищення ворожих танків на полі бою. До того ж він є дуже ефективним у міських боях. Тобто у разі проходу танкової армади в глибину країни, коли далекобійні гармати типу «Рапіра» чи комплекси типу «Джавелін» та «Стугна» вже провели вогонь на своїх ефективних відстанях 1–3 кілометри — залишаються легкі протитанкові засоби.  

Читайте також: Для білоцерківців проведуть безкоштовний тренінг щодо дій у надзвичайних ситуаціях.





Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе