Росія вербувала жителів Київщини для провокацій в своїй же країні — СБУ

Цими діями у РФ планували знайти нові причини для виправдання тиску на Україну 

Працівники СБУ викрили жителів Київщини, яких найняли російські спецслужби для вчинення провокативних дій проти населення РФ.

Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

Як встановили працівники СБУ, російські спецслужби розробили детальний план з провокаціями та диверсіями, які мали чинити проти власного населення руками українців. Згодом у всіх заворушеннях мали звинуватити українську владу.

Владі РФ вдалося завербувати трьох жителів Київщини, які пов'язані з криміналом. Щоб вони виїхали в Росію, спецслужби готували для них фальшиві документи. Їм дали завдання сформувати дві групи по п'ять осіб в кожній. Перша з груп мала виїхати з України цими днями. Заробітна плата за участь у провокаціях становила по 4 тисячі доларів США кожному найманцю. Окрім того, найманцям обіцяли повернення додому після виконаних задач, проте в СБУ дізналися, що насправді провокаторів збиралися ліквідувати під час затримання. 



Організаторів та спільників затримали у столиці та в Київській області. Вони виявились спортивними тренерами контактних єдиноборсств. Раніше вони вже залучалися проросійськими агентами, щоб проводити провокативні акції у різних областях України.

"Зокрема, встановлено, що зловмисники організували у жовтні-грудні 2021 року акти вандалізму над пам’ятником С. Бандері у Тернополі, над Одеською синагогою та іноземним представництвом в Одесі.", - зауважують у повідомленні.

Також вони планували об'єднати інші спортивні товариства та учасників з кримінального угруповання для участі в проплачених масових заворушеннях в Києві. Дійство планували наприкінці січня 2022 року, проте правоохоронцям вдалося спрацювати на випередження.  

В ході обшуків вдалося вилучити вогнепальну зброю, набої, документи та холодну зброю. Наразі тривають слідчі дії в рамках кримінального провадження за ст. 111 (державна зрада) ККУ. 


Читайте також: Судитимуть білоцерківця, який жорстоко побив та пограбував жінку.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе