Хто такий Геннадій Воробйов на честь якого перейменували вулицю у Білій Церкві

Наприкінці липня у Білій Церкві в рамках декомунізації перейменували ряд вулиць. Саме тому, відтепер вул. Офіцерська, названа на честь генерал-полковника Геннадія Воробйова - людини, чиє ім' я має знати та пам'ятати кожен білоцерківцець.

Що пов’язує видатного полковника з Білою Церквою і чому в нашому місті на його честь названа одна зі шкіл, а нещодавно і вулиця, читайте у матеріалі.

Геннадій Петрович Воробйов під час подій Революції Гідності обіймав посаду командувача Сухопутних військ. І саме він відмовився виконати злочинний наказ Януковича щодо застосування сили до активістів Майдану. Від початку російської агресії Воробйов часто був на сході України та долучився до проведення АТО.


Народився Воробйов у 1961 році в місті Ахалкалакі в Грузинський РСР. Навчався в Білоцерківській середній школі №7. Нині школа перейменована на честь видатного учня, а на її фасаді встановлена пам’ятна дошка. У 1982 році закінчив Київське вище загальновійськове командне училище ім. М. Фрунзе.

Все своє життя Воробйов присвятив служінню Україні.

З 18 листопада 2009 року по 17 січня 2014 року він був командувачем Сухопутних військ Збройних Сил України. Під час кривавих подій на Євромайдані Воробйов відмовився посилати силовиків проти активістів.

Читайте також: У Білій Церкві з'явилась вулиця на честь підполковника Андрія Гальчуса.

Від 16 лютого 2014 року Геннадій Воробйов був призначений першим заступником начальника генерального штабу Збройних Сил України і більше двох років провів на фронті у зоні АТО.

Геннадій Воробйов відмовився посилати військових проти Майдану, брав участь у розробці багатьох військових операцій, в тому числі під Дебальцевим, будучи першим заступником начальника Генерального штабу Збройних Сил загалом понад два роки війни прослужив Україні безпосередньо на передовій.

З 21 травня 2016 Воробйов був призначений керівником Національного університету оборони України імені Івана Черняховського. 


У Генштабі зазначають, що на всіх посадах, від командира взводу до першого заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України, командувача Сухопутних військ Збройних Сил України та начальника Національного університету оборони України імені Івана Черняховського Генадія Петровича відрізняли надзвичайно високі якості справжнього офіцера і патріота – відданість Вітчизні, високий професіоналізм, чесність, та повага до людей.

За вагомий внесок у захист державного суверенітету, забезпечення конституційних прав і свобод громадян, зміцнення безпеки держави, зразкове виконання службового обов'язку генерал-полковник Воробйов відзначений високими державними нагородами - орденом Богдана Хмельницького II та ІІІ ступенів, орденом "За мужність" III ступеню, медаллю "За бездоганну службу" III ступеню та багатьма іншими. 

Смерть Генадія Петровича настала раптово, серце військового зупинилося просто на робочому місці.

Посмертно був нагороджений званням Почесного громадянина Білої Церкви.

Читайте також: На Київщині сформували ще один батальйон тероборони ЗСУ.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе