49 проектів, які змінять Білу Церкву і район за рахунок коштів "Громадського бюджету"


У Білій Церкві завершився прийом проєктів до Громадського бюджету 2021. 

Цього року білоцерківці та жителі ОТГ подали 49 креативних та інноваційних проектів, які направлені на покращення нашого міст і району. З них - 25 малих (фінансування до 300 тис. грн) та 24 великих (потребують фінансування до 2,5 млн грн.).

Як повідомляє пресслужба Білоцерківської міськради, загальна сума всіх поданих проєктів становить понад 53 млн грн. У цьому році з міського бюджету на реалізацію проєктів – переможців виділено понад 11 млн грн. Тому втілені в життя будуть лише ті ідеї, які підтримають шляхом голосування найбільша кількість білоцерківців. 

Невдовзі всі проєкти будуть опрацьовані робочою групою при міській раді,  буде здійснено їх аналіз за змістом та можливістю реалізації. Ті, які відповідають всім вимогам - будуть подані на затвердження виконавчому комітету міської ради. У вересні-жовтні відбудеться голосування, яке й визначить переможців. 
 
27 із 49 проєктів вже опубліковані на сайті Громадського бюджету Білої Церкви. З ними, пропонуємо і ознайомитись: 

Діджитал-мурал «Біла Церква-історичне місто»



Мурал «Біла Церква – історичне місто» Перший в Білій Церквіі мурал з технологією доповненої реальності який стане прикрасою та привабливою локацією для мешканців громади і гостей міста та покладе початок створенню цифрових муралів з метою створення історичних та туристично привабливих локацій у місті з нагоди 1000-літнього ювілею. 

Місце розташування - бульвар Олександрійський буд. 169. (навпроти готелю Рось)
Вартість проєкту – 470 000 грн. 

Реконструкція пішохідного переходу на Замковій горі через вул. Дружби.



Проєкт передбачає облаштування пішохідного переходу на Замковій горі, що сприятиме безпечному пересуванню людей, туристичному розвитку громади та фотозони.

Вартість проєкту – 2 500 000 грн.

Замкова гора: віртуальна подорож в минуле 



Комплексний історико-освітній проект, який познайомить мешканців та гостей міста Біла Церква з його тисячолітньою історією. Складові проекту: створення відеоролику про історію міста, встановлення тактильного макету Білоцерківської фортеці, інформаційні стенди з віртуальною мандрівкою в минуле (360-тур) та благоустрій прилеглої території.


Місце розташування: Біла Церква, вулиця Дружби, 4 (Замкова гора)
Вартість проєкту – 2 500 000 грн.

Облаштування приміщення та створення центру реабілітації та реадаптації учасників АТО та ООС 



Створення сучасного центру для розв’язання проблем реабілітації та реадаптації учасників АТО та ООС. 

Місце розташування: вул. Ярослава Мудрого 44.  
Вартість проєкту: 2 196 400 грн.

Ремонт «Водонапірної вежі за проєктом Шухова» 



Автори проєкту пропонують зберегти технічну цілісність водонапірної вежі. Вежа є історичною спадщиною міста. Виконання робіт має вирішити естетичний бік – мешканці та гості міста зможуть дивитися на башту, яка буде в доглянутому вигляді.

Місце розатшування: вул. Шептицького 2, водонапірна вежа Шухова.
Вартість проєкту: 2 500 000 грн.

Стенди «Як виглядали вулиці Білої Церкви на початку ХХ століття» 


Автори проєкту впевнені - завдяки серії листівок, білоцерківці зможуть побачити, як виглядали вулиці нашого міста 100 років тому. Кожному буде цікаво порівняти, як виглядало місто тоді, і як воно виглядає зараз.

Місце розташування:  вулиці, які зображені на листівках
Вартість проєкту: 300 000 грн.

Історичний сквер по вулиці Фастівська 


Проєкт передбачає облаштування зони відпочинку, а саме – історичний сквер, який сприятиме історичному і туристичному розвитку міста, а також вшанування видатного полковника армії УНР Євгена Коновальця. 

Місце розташування: Земельна ділянка по вулиці Фастівська (вздовж паркану військового майданчика №5)
Вартість проєкту: 2 475 750 грн.

Сквер відпочинку в мікрорайоні Гайок

 
Основна мета проєкту – створення першого на увесь мікрорайон Гайок комфортного, сучасного, безпечного скверу для проведення дозвілля та відпочинку дітей, молодих сімей з дітьми, молоді, мешканців громади, при цьому зберігаючи зелені насадження.

Вартість проєкту: 300 000 грн.

Облаштування тренувально-вигульного майданчика для собак

 Основна мета цього майданчика — щоб наші підопічні та чотирилапі мешканці цього району мали безпечне місце для вигулу, можливість активно проводити дозвілля, а також поліпшення санітарно-епідемічного та екологічного стану в місті та підвищення рівня культури та громадської активності власників собак.

Місце розташування:  В районі мосту Заярського та провулку Івана Франка 
Вартість проєкту: 295 000 грн.

Міні-скульптурки «Історичний побут білоцерківців»


Виготовлення 10 мініскульптурок з заліза розміром 30-50 см, які будуть символізувати історичний побут білоцерківців. 
 
На думку авторів проєкту, основною метою проєкту є залучення туристів та зростання туристичної привабливості міста. 

«Нині в Білій Церкві не так багато «родзинок», якими можна здивувати пересічного туриста, тому проблему відсутності місцевих цікавинок можна буде вирішити. Минулого року вже втілено серію історичних скульптурок, тож цього року пропонується розширити перелік.»

Місце розташування:   Вулиці міста Біла Церква, історичні місця 
Вартість проєкту: 300 000 грн.

Міні-скульптурки «Історичні моменти Білої Церкви» 


Ще один проєкт, який передбачає виготовлення 10 мініскульптурок з заліза розміром 30-50 см, які будуть символізувати певні історичні моменти історії Білої Церкви. 

Місце розташування:   Вулиці міста Біла Церква, історичні місця 
Вартість проєкту: 300 000 грн.

 Міні-скульптурки «Видатні особи Білої Церкви» 


Виготовлення 10 мініскульптурок з заліза розміром 30-50 см, які будуть символізувати певні історичних постатей історії Білої Церкви.
 
Місце розташування:  Вулиці міста Біла Церква, історичні місця 
Вартість проєкту: 300 000 грн.

Спортивно-технічний комплекс "Чемпіон"

 

Цей проєкт є унікальним тому, що дасть можливість майже 300 днів на рік одночасно тренуватись та займатись науково-технічною творчістю і спортом, а саме: картингом, авіамоделюванням, автомоделюванням дітям Білоцерківської міської територіальної громади.

Місце розташування: вул. Короленка, 3-а 
Вартість проєкту:  2 466 000 грн. 

Проєкти Громадського бюджету, які подані на реалізацію в Білоцерківській ОТГ: 

Облаштування площі для проведення етно- та гастрофестивалів Українського козацтва в с.Мазепинці 



Проєкт передбачає облаштування площі для проведення етно- та гастрофестивалів Українського козацтва в с.Мазепинці в парку Козацької слави. Метою гастро- та етнофестивалів, крім ознайомлення відвідувачів з культурною спадщиною народу, є збереження, відродження та популяризація цієї спадщини. 

Місце розташування:   с. Мазепинці, парк Козацької слави 
Вартість проєкту: 2 500 000 грн.

Мобільна сцена на базі причепу

 

Метою проекту є надання можливості задоволення духовних, дозвіллєвих та культурних потреб мешканців населення. Забезпечення заходів професійним звуком акустичної системи, виступів народних, фольклорних, зразкових колективів сіл в різних місцях Білоцерківської міської територіальної громади та їх обмін досвідом з іншими регіонами України.

Місце розташування: Будинок культури смт.Терезине, вул. Першотравнева, 4. 
Вартість проєкту: 300 000 грн.

Площа відпочинку «Сонячне сяйво»



Створення краси і затишку, сучасних комфортних зон відпочинку в центрі села. Оскільки територія , на якій планується проводитись реконструкція, розташована в центрі культурного осередку ( пошта, дитячий майданчик, будинок культури, магазини, парк) потребує ремонту та створення зони відпочинку для жителів та гостей села Глушки.

Місце розташування: село Глушки, вулиця Центральна 
Вартість проєкту:  1 146 511 грн.

Створення ландшафтного навчально-дослідного центру "Екошкола"



В центрі села Пилипча на території господарського двору закладу освіти планується облаштувати ландшафтно-паркову зону з алеями, декоративними насадженнями, лавками і місцями для відпочинку, теплицею, господарським приміщенням з необхідними умовами для забезпечення технологічного процесу вирощування рослин, оскільки в подальшому більшу частину робіт планується виконувати в ході навчального процесу і виробничої практики здобувачів освіти. Це буде візитною карткою нашого навчального закладу. 

Місце розташування: село Пилипча вул. Соборна,1 
Вартість проєкту:  230 000 грн.

Зона відпочинку «ЧИСТІ ДЖЕРЕЛА» с. Шкарівка 


Побудова зони відпочинку в мальовничому центрі села біля води, дасть можливість мешканцям і гостям Шкарівки отримати естетичну насолоду від краєвидів, а також можливість проведення дозвілля, урочистих заходів, фотосесій. Реалізація проекту це перетворення запущеної території на місце культурного відпочинку в тому числі жителів усієї Білоцерківської МТГ. 

Місце розташування: с. Шкарівка, вул. Ватутіна.
Вартість проєкту:  2 490 000 грн.
 
"Я люблю Дрозди" - АРТ - об'єкт та фотозона

 
Проект передбачає установку АРТ-об'єкта в парку відпочинку у вигляді об'ємного серця і великих букв "Я люблю Дрозди", який буде підсвічуватися в темну пору доби 10 опорами у вигляді ліхтарів з кованими елементами.

Місце розташування: вул. Польова 1В, с. Дрозди. 
Вартість проєкту: 155 000 грн.

Сквер відпочинку в селі Вільна Тарасівка


Облаштування скверу для відпочинку в селі Вільна Тарасівка в парковій зоні поруч з Будинком культури по вулиці Травневій. Облаштування алей, велодоріжки для дітей та освітлення.

Місце розташування: Село Вільна Тарасівка, вулиця Травнева, біля Будинку культури 
Вартість проєкту:  280 000 грн.

"Молодіжна алея" - місце комфортного і затишного відпочинку для всіх і кожного 


Парк є публічним місцем, де мешканці міста люблять проводити час. Наразі територія парку знаходиться в занедбаному стані, відсутні належним чином обладнані місця для відпочинку та проведення дозвілля. На території парку відсутнє освітлення, що є небезпечним для пішоходів в темний час доби. Доріжка в парку постійно заростає травою, Відновлення благоустрою парку створить сприятливі умови для відпочинку, проведення дозвілля, для мешканців територіальної громади. Забезпечить безпечний рух пішоходів через парк. 

Місце розташування: вул. Польова 1В, с. Дрозди 
Вартість проєкту:  295 000 грн.

Острів Паустовського - туристичний магніт Білоцерківщини


Облаштування зони відпочинку та створення туристично привабливої еко-локації з максимальним збереженням природного ландшафту (паркінг, пішохідна та велодоріжка, встановлення лавок, озеленення, благоустрій.

Місце розташування: між селами Пилипча та Городище 
Вартість проєкту:  2 500 000 грн.

Благоустрій та озеленення центрального парку смт Терезине
 

Метою проекту є створення додаткових зон відпочинку та озеленення

Місце розташування: смт Терезине, центральний парк 
Вартість проєкту:  299 998 грн.

Улаштування площі перед Церквою Покрови Пресвятої Богородиці село Сидори


Мета проекту - облаштування площі в центрі села Сидори біля Церкви Покрови Пресвятої Богородиці. Реалізація проекту додасть архітектурної краси центру села, об’єкту, сприятиме туристичній привабливості, зручності та безпеці селянам, гостям та туристам.

Місце розташування: село Сидори площа біля Церкви Покрови Пресвятої Богородиці 
Вартість проєкту:  246 000 грн.

Зона відпочинку для дітей та батьків у Піщанській гімназії 


Створення у коридорах та вестибюлі гімназії комфортного середовища, зон для відпочинку на перервах, емоційного розвантаження та творчого простору учнів.
 
Місце розташування: вул.Замкова,74, с. Піщана
Вартість проєкту:  220 700грн.

Погруддя отаману Михайлу Палію-Сидорянському у селі Сидори Білоцерківської МТГ 

Проєкт передбачає встановлення погруддя видатному українському отаману, полковнику армії УНР Михайлу Палію-Сидорянському, який народився у селі Сидори. 

Місце розташування: Центр с. Сидори
Вартість проєкту:  300 000  грн.

Пам'ятник Гетьману Івану Мазепі 


Проєкт передбачає встановлення скульптури видатному українському гетьману Івану Степановичу Мазепі, який народився біля Білої Церкви у селі Мазепинці, мав резиденцію у Білій Церкві під час гетьманування, збудував Микільську церкву. 

Місце розташування: Біля Преображенського собору, вул. Гагаріна 
Вартість проєкту: 2 500 000 грн.

Читайте також: У Білій Церкві облаштують перший спеціалізований майданчик для вигулу собак.



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе