Жителі Білоцерківської громади зможуть взяти участь у Громадському бюджеті

У Білій Церкві внесли зміни в Положення про Громадський бюджет.

Цього року Громадський бюджет у Білій Церкві вп’яте буде реалізовуватиметься вже вп’яте. Згідно з внесеними змінами, відтепер участь у проєкті зможуть взяти не лише мешканці Білої Церкви, а й й села та селища, які входять до Білоцерківської громади.  

Основними змінами у положенні проєкту Громадського бюджету стали: 

- голосування за проєкти для реалізації за рахунок коштів громадського бюджету Білоцерківської міської територіальної громади проводитиметься шляхом як електронного голосування, так і заповненням паперового бланку для голосування у пунктах прийому голосів, розміщених у приміщеннях Білоцерківської міської ради.

Зокрема електронне голосування може відбуватися одним із запропонованих варіантів: у рубриці «Бюджет участі» на офіційному сайті Білоцерківської міської ради, електронна платформа «Громадський бюджет»;  у терміналах самообслуговування «ПриватБанк»; за допомогою чат-ботів Viber, Telegram. Різнопланові варіанти голосування мають допомогти залучити більшу кількості громадян до голосування.

- проєкти-переможці окремо визначатимуться серед малих проєктів з обсягом коштів до 300 тис. грн та серед великих - з обсягом коштів від 300 до 2 500 тис. грн (включно).

На великі та  малі проєкти спрямовуватиметься по 50% від загальної суми визначеної на реалізацію Громадського бюджету на наступний рік. Ця норма також сприятиме залученню більшої кількості активних громадян до написання  проєктів.



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе