За що голосувати у Громадському бюджеті Білої Церкви?

У Білій Церкві розпочалося голосування за проєкти Громадського бюджету 2020. Цього року до голосування було допущено 17 проєктів з 40-ка поданих. 

Білоцерківці, віком з 14 років, можуть віддати свої голоси за три малих та три великих проєкти. Голосування триватиме до 4 жовтня, зробити це можна на електронній платформі "Громадський бюджет". 

Розповідаємо про великі проєкти, вартість реалізації яких становить від 300 000,00 до 3 000 000,00 грн: 

- № 002 Облаштування скверу зі встановленням скульптури полковника Євгена Коновальця – на вулиці Фастівська 1, 5-го військового майданчику автори проєкту пропонують облаштувати сквер з зеленою зоною зоною відпочину, де встановити та вшанувати пам’ять героїв Національно-визвольних змагань ХХ ст. 


Вартість проєкту – 2 650 750,00 грн. 

- №006 Міст через річку Рось на острів "Кохання" – автори проєкту планують побудувати через річку Рось міст, який дозволить білоцерківцям потрапляти на острів «Кохання», який може стати новою рекреаційною та туристичною локацією, може використовуватися для виїзних церемоній та фотосесій молодят. Міст спроєктовано без сходів, тому він буде зручним і для маломобільних верств населення.



Вартість проєкту – 1 190 000 грн. 

- №007 Середньовічний парк "Гюргівська фортеця" – ініціатори проєкту планують побудувати на острові «Дитинства» парковий комплекс на базі стилізованої середньовічної фортеці за архітектурою Київської Русі. Тут на безоплатній основі будуть проводитись концерти, міжнародні та всеукраїнські змагання з середньовічного бою, історичні фестивалі тощо. 



Вартість проєкту –  2 282 000 грн. 

- № 017 Реконструкція площі біля школи мистецтв №1 –  автори проєкту пропонують створити сучасну площу в центральній частині міста, облаштувати алеї та велодоріжки, які з’єднають набережну, площу та парк ім. Шевченка. Під’їзну частину до школи мистецтв пропонують облаштувати гранітною бруківкою. 


Варість проєкту  - 2 830 500 грн.

- № 018 Комплекс військово-патріотичного виховання при ЦПО "Соняшник" – на масиві Леваневського по вул. Некрасова 139 пропонують створити комплекс військово-патріотичного виховання з облаштуванням залу фізичної та підготовки, підземним стрілецьким тиром для пневматичної зброї та висотною штурмовою спорудою зі скелелазною стінкою. Заклад буде орієнтуватися на учнівську молодь міста. 


Вартість проєкту – 2 819 177,20

- № 025 Сучасні громадські вбиральні – в районах найбільшого скупчення людей та туристичних точках міста пропонують встановити автоматичні громадські туалети модульного типу, які будуть доступні для всіх верств населення. У вбиральні планують облаштувати і пеленальний столик для мам і діток. Проєкт може бути як на безкоштовній основі для людей, так і на платній. Місця розташування: парк ім. Шевченка, на масиві Леваневського: між парком ПК Росава, ринком та зупинкою, пляж Вокзальна та Вокзальна – в районі ринку та пам’ятнику Петра Запорожця. 



Вартість проєкту – 2 550 000 грн.

-№ 027 Реконструкція вулиці Преображенської – автори проєкту пропонують провести реконструкцію вул. Преображенська від вул. Ярослава Мудрого до вул. Гагаріна, з влаштуванням пішохідних зон, скверу бджолярів, скверу І. Мазепи, облаштування прибудинкових територій. Також вздовж цієї вулиці пропонують прибрати МАФи та передбачити влаштування сучасних дитячих майданчиків, прибрати старі та висадити нові дерева. 


Вартість проєкту – 2 998 950 грн.

- № 030 Велодоріжка від дерев'яного моста до острова Дитинства – велодоріжка довжиною 890 метрів має продовжити маршрути з центру міста та з парку Олександрія. 



Вартість проєкту – 1 796 000 грн.

- № 033 Роллердром по вул. Турчанінова 13/15 – в мікрорайоні Піонерська, між будинками 13 та 15, на місці старого футбольного поля пропонують облаштувати роллердром. 


Вартість проєкту – 1 469 127 грн.

-№ 034 Сквер з скульптуроною композицією Євгену Потоцькому та фонтаном – місце реалізації проєкту - нині неблаштована територія по вул. Олеся Гончара, 2. 



Вартість проєкту – 2813 940 грн.

- № 036 Скейтпарк на масиві Леваневського – на території парку біля ПК «Росава» планують створити скейт-парк для катання на роликах, самокатах, скейтах, ВМХ-велосипедах.

 

Вартість проєкту – 1 602 770 грн.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві біля дитячого садочка жінка виявила гранату
    Детальніше...
  • Рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки негоди у Білій Церкві
    Детальніше...
  • Кількість загиблих внаслідок вибуху у пʼятиповерхівці Білої Церкви зросла до двох
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе