У Білій Церкві з'явилась вулиця на честь підполковника Андрія Гальчуса

Наприкінці липня БМР було прийнято рішення про перейменування ряду вулиць. Саме тому, відтепер вул. Тургєнєва, називатиметься на честь підполковника Андрія Гальчуса - людини, чиє ім' я має знати та пам'ятати кожен білоцерківцець.

Це рішення було ухвалено після клопотання ініціативної групи, в яку входили однокласники, родичі та друзі загиблого героя. 

Відповідне рішення прийнято в рамках дерусифікації назв вулиць, провулків, площ міст і сіл України. Понад два місяці робоча група із залученням фахівців працювала над цим питанням, де, до речі, було враховано думки значної частини білоцерківців, які взяли участь в онлайн-голосуванні.

Народився Андрій 7 лютого 1983 року у Білій Церкві. Був призваний на військову службу 17.07.2001 року Білоцерківським ОМВК Київської області. Навчався у Військовому інституті Київського національного університету ім. Тараса Шевченка на спеціальності «Військовий переклад». Пройшов шлях від інструктора з вивчення іноземної мови у військовій частині до начальника лінгвістичного науково-дослідного управління Військового інституту Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. 

Працював перекладачем Міністра оборони України та його заступників. Був одним із засновників системи військової термінології у ЗСУ та автором перших військових термінологічних стандартів. 

Зробив значний внесок у розвиток системи лінгвістичного забезпечення Збройних Сил України та був першим начальником лінгвістичного науково-дослідного управління, яке забезпечує усі усні та письмові переклади для ЗСУ. 
Остання посада – начальник лінгвістичного науково-дослідного управління науково-дослідного центру Військового інституту Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

Загинув Андрій Гальчуса на початку березня 2022 року під час відбиття збройної агресії Росії. У нього залишилося 2 сини. 

Варто нагадати, що товариші, рідні та друзі після загибелі Андрія Гальчуса клопотали не лише про перейменування однієї з вулиць на честь захисника, а й про присвоєння йому звання Герой України (посмертно).


 Читайте також: Голлівудська зірка Джессіка Честейн Київщину відвідала


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе