У Києві презентували тизер-трейлер до драми "Буча"

Днями в Києві кінопродюсер Олександр Щур та режисер Станіслав Тіунов презентували тизер-трейлер до свого фільму-драми "Буча", заснованого на реальних подіях. 

Сюжет художньої кінострічки заснований на реальних подіях та розповість про порятунок 203 місцевих жителів Костянтином Гудаускас – громадянином Казахстану, який отримав політичний притулок в Україні та проживає в Бучі. Завдяки своєму казахстанському паспорту, він має можливість проїжджати на окуповану росією територію та вивозити мирних жителів. Під час порятунку людей Костянтин на власні очі бачив весь жах війни та окупації – вбивства, пограбування, зґвалтування.

У стрічку також буде включена сцена порятунку відомого українського композитора, Лауреата Шевченківської премії Ігоря Поклада, який під час подій фільму перебував у своєму будинку у Ворзелі. Твори композитора "Сіла птаха" та Марш Сотні з оперети "Конотопська відьма" будуть використані у фільмі в якості саундтреків. Автором головного саундтреку до стрічки виступив відомий азербайджанський композитор і продюсер Іса Меліков.

Кінопродюсер Олександр Щур розповів:

Після того, як у квітні стало відомо, що відбувалося у Бучі та інших містах України, які були окуповані, стало зрозуміло, що про трагедію українського народу повинні дізнатися у всьому світі. Ми вважаємо, що реалізація цього проєкту допоможе Україні привернути увагу міжнародної спільноти й спонукатиме нарощувати економічну та військову допомогу надалі.

Зйомки фільму заплановані на грудень-січень, а премʼєра відбудеться на роковини Бучанської трагедії.

Кастинг акторів на ролі у фільмі проведуть до кінця 2022 року. Проте вже відомий виконавець ролі головного антагоніста – В’ячеслав Довженко – український актор театру і кіно, Лауреат премії "Золота дзиґа" за найкращу чоловічу роль. Також повідомляють, що метою творчої команди фільму є участь у міжнародних фестивалях класу "А", а також представлення стрічки на світових стрімінгових сервісах.

Трейлер-тизер драми "Буча" зняли на кошти американських інвесторів, а подальше фінансування виробництва фільму також буде реалізовано виключно коштом іноземних інвесторів та меценатів. За особистими переконаннями творців фільму, через активну залученість українців у зборах на допомогу армії, в Україні збори проводитися не будуть.

Читайте також: Бучанські катування були в Ізюмі та Балаклії - Зеленський

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе