"Злочин проти людяності": як світ відреагував на нові смертоносні удари РФ по Запоріжжю

Міжнародні лідери приголомшені новиною про чергову атаку російських окупантів по житлових районах у Запоріжжі вранці 9 жовтня.

Вони переконані, що відповідальний за загибель мирних жителів обов'язково має постати перед судом.

Одним із перших, хто висловив свою позицію щодо трагедії, став глава Естонії Алар Каріс. У себе в Twitter він звернувся до всієї української нації, яка щодня втрачає своїх близьких зі співчуттями.
"Це не просто війна, а злочин проти людства, організатор якого буде покараний. Співчуття рідним загиблих та українському народу", – написав він.

Американський політик Пода Массаро вважає, що низка обстрілів мирних міст України військами РФ давно стала мотивом для того, щоб визнати Росію державою-терористом.
"Наше зволікання з офіційним визнанням цих фактів варте життя і затягує війну", – написав конгресмен.

Не залишився осторонь і європейський комісар з гуманітарної допомоги та управління кризовими ситуаціями Янез Ленарчич. Він також використав майданчик Twitter, щоб жорстко розкритикувати дії російської армії.
"Я рішуче засуджую атаку Росії на мирне населення України. Громадянські особи та громадянська інфраструктура не може бути метою. Ніколи. Ніде", – написав він.

Читайте також: "Кримський міст провів референдум": реакція світу та вітання українцям 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе