Стало відомо хто ще може отримати право на відстрочку від мобілізації

Народні депутати пропонують поширити право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації для педагогічних працівників, які трудяться у закладах до-шкільної та позашкільної освіти.

Відповідний проект змін уже зареєстровано у Верховній Раді за номером 8117.

Нині, відповідно до чинної редакції статті 23 закону про мобілізаційну підготовку та мобілізацію, право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації мають педагогічні працівники, які працюють у закладах вищої, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) та загальної середньої освіти. А от працівники закладів дошкільної та позашкільної освіти із цього списку випадають. Водночас, згідно з положеннями законів про дошкільну освіту та про позашкільну освіту права, обов’язки та соціальні гарантії для представників цієї сфери визначаються в тому числі законом України про освіту. Перелік посад педагогічних працівників системи позашкільної освіти встановлюється Кабінетом Міністрів.

Наголошується також і на тому, що ненадання права на відстрочку педагогічним працівникам дошкільної та позашкільної освіти поряд із педагогічними працівниками, які працюють у закладах вищої, фахової передвищої, профтехосвіти та загальної середньої освіти, є дискримінацією.

Зазначається, що ухвалення запропонованих змін забезпечить рівність прав педагогічних працівників дошкільної та позашкільної освіти з правами колег, які працюють у закладах вищої, професійно-технічної та загальної середньої освіти, вважають їх ініціатори. Вони також вказують на можливість «зберегти педагогічні кадрові можливості дошкільних та позашкільних закладів освіти заради теперішнього та прийдешнього українських дітей».

Нині законопроект № 8117 передано на розгляд профільного комітету Верховної Ради та надано для ознайомлення народним депутатам.


Читайте також: Поліцейські Київщини посилили заходи безпеки на Білоцерківщині 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника ,який зник напередодні
    Детальніше...
  • У Білій Церкві біля дитячого садочка жінка виявила гранату
    Детальніше...
  • Рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки негоди у Білій Церкві
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе