Росія заявила про повернення до "зернової угоди"

Росія заявила про повернення до виконання зернової угоди, з якої вона самовільно "вийшла" в суботу, 29 жовтня. 

Про призупинення вона заявила 31 жовтня, проте ООН, Туреччина і Україна далі її виконували, а судна виходили з портів України.

 2 листопада сторони взяли паузу для перемовин з Росією і призупинили проходження суден.

Сьогодні Міноборони РФ опублікувало повідомлення, що Росія відновлює участь у чорноморській зерновій ініціативі. В міністерстві заявили, що Росія отримала "письмові гарантії" від України щодо невикористання зернового коридору для ведення бойових дій проти РФ.

Російська Федерація вважає, що отримані гарантії наразі видаються достатніми та відновлює реалізацію угоди – Ініціативу щодо безпечного транспортування зерна та продовольства з портів України ("Чорноморська ініціатива"), зупинену після "теракту" в Севастополі
- йдеться у повідомленні міністерства.

Незважаючи на "вихід" Росії з зернової угоди, за два дні "зерновим коридором" в обидва напрямки пройшли 17 суден, з них два попрямували в українські порти під завантаження.

Рух суден "зерновим коридором" 2 листопада не запланований Україною, Туреччиною та ООН.

Читайте також: В Україні можуть дозволити підприємницьку діяльність без реєстрації ФОП - хто з підприємців може на це розраховувати 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе