Побачене на Київщині підштовхнуло американську письменницю пожертвувати знаковою родинною цінністю

Після відвідування Ірпеня, Бучі, Бородянки й Макарова відома американська письменниця, телеведуча та бізнесвумен Мітці Пердью вирішила продати з аукціону свою обручку зі старовинним колумбійським смарагдом і передати виручені кошти на підтримку українок,які постраждали від російської агресії. 

Виручені кошти підуть також на будівництво на Київщині шелтера для жінок, що стали жертвами насильства й торгівлі людьми. 

Про це написав в своєму дописі очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов. 

Відома письменниця та спадкоємиця всесвітньовідомої мережі готелів “Шератон” наважилася приїхати в охоплену війною країну цього літа. Побачила роботу поліцейських Київщини і наслідки окупації для Київської області. Мітці відвідала Ірпінь та Бучу, на власні очі побачила розбиті окупантами житлові будинки, спалені школи, зруйновані поліцейські будівлі Бородянки і Макарова. 

Жінка була вражена жорстокістю агресорів, руйнівними наслідками вторгнення російських військ в Україну. 

Очільник поліції Київщини написав:

"Щиро вдячний Мітці за готовність пожертвувати знаковою родинною цінністю заради підтримки українців. Це важливий знак для філантропів усього світу." 

Поїздка Мітці Пердью Київщиною розпочалася зі зруйнованого мосту в ірпінському мікрорайоні Романівка. В Ірпені гостя також оглянула найбільш постраждалі від обстрілів масиви мікрорайону СМУ, Центральний будинок культури, будівлю відділу поліції.  

Статки родини письменниці дозволяють зробити благодійний внесок, не продаючи сімейну реліквію, проте вона спеціально пішла на жертву, щоби привернути увагу до необхідності допомагати Україні. До того ж, смарагд із її обручки має унікальну історію. Він був піднятий із дна океану серед скарбів, які перебували на борту затонулого у 1622 році іспанського галеона "Нуестра-Сеньйора-де-Аточа". Одним із спонсорів підводної експедиції був Франклін Парсонс Пердью – майбутній чоловік Мітці. Майже весь дохід від продажу своєї частини скарбів – понад мільярд доларів – він пожертвував освітнім закладам, а собі залишив смарагд вагою 6,25 карата, із якого зробив перстень. У 1988 році Франклін подарував його Мітці, яка погодилася стати його дружиною.

7 грудня перстень виставлять на аукціон "Sotheby’s Magnificent Jewels" у Нью-Йорку. Очікується, що за нього буде виручено 50–70 тисяч доларів.

Читайте також : Непоправні втрати - на війні з окупантами загинули чотири захисники з Білої Церкви 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе