ДБР проводить обшуки на підприємствах, пов'язаних із екснардепом Жеваго

 У четвер, 24 листопада, співробітники Державного бюро розслідувань провели обшуки на підприємствах, які належать колишньому народному депутату Костянтину Жеваго.

 За даними ЗМІ, ДБР провело обшуки на підприємствах фармацевтичної компанії "Артеріум", 90% якої належить саме Костянтину Жеваго – третьому у списку найбагатших українців за версією Forbes зі статками $2,4 млрд.

У листопаді активи олігарха також перевірялися Бюро економічної безпеки. Так, 18 листопада було проведено обшуки на двох гірничо-збагачувальних комбінатах у справі про ухилення від сплати 10 млрд грн податків.

Сам Жеваго, оголошений у розшук, та за даними ЗМІ зараз переховується на території Князівства Монако, де відпочиває на власній яхті під назвою "Z" вартістю близько $70 млн.

Відомо, що компанія "Артеріум" працює в Росії з 2010 року. На російському ринку та в країнах СНД представлено не менше 480 зареєстрованих брендів лікарських засобів, що належать фармацевтичному гіганту.

Присутність компанії Жеваго на російському ринку не припинилася і після старту повномасштабної війни проти України. Зокрема, "Артеріум", за даними російських ЗМІ, продовжує постачати до країни-агресору медичні препарати, у тому числі ті, що використовуються при хворобі серця.

Нагадаємо, одіозний Костянтин Жеваго є власником підприємства з виробництва автомобільних шин "Росава", розташоване у Білій Церкві Київської області. Колись успішна компанія, у 2018 році "Росава" стала банкрутом, а в серпні 2022 року її майновий комплекс було виставлено на продаж. 

З "Росавою" тісно пов'язане ще одне підприємство - Білоцерківська ТЕЦ, яка забезпечує електричною та тепловою енергією це підприємство, а також частину міста Біла Церква. Костянтин Жеваго також втратив контроль над теплоелектроцентраллю, оскільки вона була майновим поручителем перед НБУ за зобов'язаннями збанкрутілого банку "Фінанси та Кредит".
 
Як повідомило ще одне інформаційне джерел -  олігарх намагається повернути контроль над "Росавою" та ТЕЦ. 

Банк "Фінанси та Кредит", і завод "Росава", і Білоцерківська ТЕЦ обтяжені боргами, які їхній колишній власник не поспішає погашати. Наявність цих боргів стала підставою для судових позовів проти Костянтина Жеваго.

Читайте також: Блекаут в Україні - як бути готовими 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе