Власника білоцерківського заводу "Росава" Константина Жеваго оголосили в міжнародний розшук

Інтерпол оголосив олігарха, власника білоцерківського заводу "Росава" Костянтина Жеваго в міжнародний розшук за запитом Державного бюро розслідувань. 

Про це повідомляє пресслужба ДБР. 

"27 вересня 2019 року екснардепу було повідомлено про підозру. Він, як колишній власник АТ «Банк «Фінанси та Кредит», організував розтрату 113 млн доларів США цієї фінансової установи." - йдеться у повідомленні.

Як встановили правоохоронці, підконтрольна Жеваго офшорна компанія відкрила кредитні лінії в іноземних банках, а його банк став поручителем. Після того, як офшорна компанія не виконала договірні зобов'язання, іноземні банки стягнули заставне майно поручителя, зокрема списали 113 млн доларів США з кореспондентських рахунків українського банку. Після цього вказаний банк було визнано неплатоспроможним. 

У пресслужбі колишнього народного депутата Костянтина Жеваго заперечили оголошення його у  міжнародний розшук, передає Інтерфакс-Україна.

«Юридичному офісу Костянтина Жеваго відомо про подання українського бюро Інтерполу про його оголошення в міжнародний розшук. Це стало продовженням незаконного кримінального переслідування проти підприємця. За словами прес-служби і адвокатів пана Жеваго сьогодні жодних офіційних підтверджень цієї заяви від Інтерполу немає», – йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що зараз Інтерпол розглядає справу Жеваго, однак остаточного рішення щодо нього ще не прийнято.

«Клопотання українського бюро Інтерполу було направлено до центрального офісу організації ще в жовтні минулого року. Тривалість його розгляду свідчить, що наведені в документі аргументи не переконливі і вимагають ретельного вивчення», – додали у пресслужбі екс-нардепа. 

Нагадаємо, що НБУ відсудив "Білоцерківську ТЕЦ": теплоелектроцентраль продадуть за борги з аукціону. "Білоцерківську ТЕЦ" пов’язують з Костянтином Жеваго (йому ж належав і збанкрутілий банк "Фінанси та кредит").

Читайте також: У Білій Церкві демонтують 6 незаконно встановлених МАФів.






Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе