Які ознаки переохолодження та що робити якщо це сталося

У холодну пору року підвищується ризик переохолодження. Актуальність цієї проблеми посилюється і через постійні масовані атаки росії на енергетичну інфраструктуру, внаслідок яких у домівках українців доволі часто зникає тепло. Як допомогти при переохолодженні.

 Найперше, що може відчути людина, це тремор. Скорочуються у нас м'язи і таким чином хочуть захистити наш організм від переохолодження. Може бути головний біль або запаморочення, це супроводжується гіпертермією — зниженою температурою, але це ми можемо оцінити тільки при термометрії і таке загальне нездужання, виражена загальна слабкість.

Як правильно реагувати на ці симптоми

Потрібно перемістити людину у більш тепле приміщення, обов'язково зігріти. Якщо людина у мокрому одязі — змінити його на сухий, обов'язково дати гарячі напої, це чай, кава чи звичайна тепла водичка. І вже оцінювати стан далі. Якщо є загроза життєво важливих функцій — забезпечити першу допомогу.

Чого категорично не можна робити при переохолодженні

 Забороняється дуже сильно розтирати кінцівки, тіло, бо може завдати механічного пошкодження. Категорично заборонено давати алкогольні напої, щоб зігріти, тому що це не призведе ні до чого доброго — людина не зігріється, але буде відчувати, наче зігрівається. І не залишати людину наодинці, викликати медичного працівника чи швидку і спостерігати обов'язково.





Читайте також: Яку інформацію мають містити рецепти за програмою "Доступні ліки" - роз'яснення МОЗ 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе