"72-га ОМБр бригада – це головний успіх і перелам у війні" – військова ЗСУ

Київ відстояли завдяки 72-й бригаді! – наголосила військова ЗСУ, яка боронила столицю, екснардеп та журналістка Тетяна Чорновол.

За словами Чорновіл, 24 лютого 2022 року під час широкомасштабного наступу росіян не була організована оборона Києва і військових біля столиці не було – вони були розформовані та направлені на Донбас ще у 19-му.

"У 14-му році у напрямку Білорусі, під Овручем був розміщений танковий батальйон. Спеціальний. У випадку агресії росії з боку білорусі, у нас була там подушка безпеки. У 19-му році танковий батальйон був розформований. Далі, Житомир, 95-та потужна бригада. Вся вона була на фронті. Новоград-волинська також вся на фронті – на Донбасі. Найближче що тоді було під Києвом – це була “бєлка” – 72-га бригада Білоцерківська.”, – розповіла військова в інтерв‘ю.

"Я наголошую, 72-га бригада – це головний успіх і перелам у війні. Всі інші, я не відкидаю їхньої ролі, але ця роль наступна. Тобто, без 72-ї бригади вся наша роль була б одного місця.”, – підкреслила вона.

Читайте також : Біла Церква чекає своїх Героїв - на вулицях міста встановили білблрди 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе