12 добу поспіль дефіциту потужності в енергосистемі України немає й наразі не прогнозується – «Укренерго»

Станом на 23 лютого дефіциту потужності в енергосистемі немає вже дванадцяту добу поспіль і наразі не передбачається, проте в Одесі все ще діють мережеві обмеження через значні пошкодження енергетичної інфраструктури.

Про це інформує пресслужба “Укренерго”.

Відтак, в енергосистемі України працюють усі види електростанцій. Імпорт електроенергії здійснюється у незначних обсягах і продовжує знижуватися.

Проте, як зазначають у компанії, через пошкодження мереж операторів системи розподілу, спричинені обстрілами РФ, є знеструмлення у прифронтових районах Харківської, Запорізької, Херсонської областей. Там, де дозволяє безпекова ситуація, проводяться ремонтні роботи.

За даними “Укренерго”, ліміти споживання до областей не доводились через відсутність дефіциту потужності в енергосистемі. Однак при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень.

Очільник Міністерства енергетики Герман Галещенко наголосив, що 23 лютого в Україні не буде планових відключень електропостачання навіть попри зростання споживання електроенергії на тлі зниження температури повітря.

В Україні працюють над новим форматом електростанцій та підстанцій, які дозволять краще захистити систему від ракетних ударів. Водночас країна продовжує відновлювати постраждалі енергооб’єкти.

Читайте також: У Білій Церкві команда дівчат-волонтерок не втомлюється допомагати армії 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе