На Сонці виявили "дірку" - вона більша за Землю в 30 разів

На поверхні Сонця з'явилася гігантська "діра" – до 31 березня вона може спрямувати сонячний вітер до Землі зі швидкістю 1,8 мільйона миль на годину. 

Діра вивільняє сонячні вітри (2,9 млн км/год), вони обрушаться на планету до п'ятниці. 

31 березня вона може направити сонячний вітер до нашої планети зі швидкістю 1,8 млн миль на годину.

Люди переживуть магнітну бурю, а потоки вітру можуть вивести з ладу супутники, вплинувши на Інтернет, мобільний зв'язок та GPS.

Зазначається, що ця «діра» у 30 разів більша за Землю. За словами вчених, корональні дірки випускають у космос сонячний вітер, який здатний створити північне сяйво, коли досягне Землі. Крім того, він може пошкодити роботу супутників та перешкодити радіосигналам.

Зазначається, що це вже друга "дірка" на Сонці останнім часом. Нещодавно на ньому була виявлена корональна "дірка". Наразі вчені помітили ще одну гігантську "дірку" на Сонці, яка має розмір від 18 до 20 земних.

Нова "діра" розташована близько до екватора Сонця. Корональні "діри" досить поширені, але зазвичай вони з’являються ближче до полюсів Сонця, звідки їх вітри вивергаються в космос. Вони дуже швидкі і можуть бути зі швидкістю понад 800 кілометрів на секунду, — сказали вчені.

Коли Сонце наближається до піку своєї активності, що відбувається приблизно кожні 11 років, такі "дірки", як правило, з’являються поблизу екватора Сонця.


Читайте також: 300 мільйонів людей ризикують втратити роботу в результаті розвитку штучного інтелекту 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе