Біла Церква увійшла до переліку міст, де зафіксовано найбільші проблеми з укриттями - Кулеба

Заступник очільника ОП Олексій Кулеба заявив, що у Білій Церкві та Білоцерківському районі робота посадових осіб, які відповідають за стан укриттів, визнана незадовільною. 

Про це Олексій Кулеба повідомив в ефірі телемарафону.

Окрім Білої Церкви та району, до списку увійшли місто Запоріжжя, Сумська область, Конотопський район, місто Суми, Житомирський район Житомирщини, міста Київ, Херсон, Чернігів, Одеса, Миколаїв, Харків, Конотоп.

Це означає, що РНБО своїм рішенням відповідно до своїх повноважень кожному органу визначиться протягом тижня з дисциплінарними рішеннями, які стосуються керівних посад у цих регіонах і містах і відповідають за цей напрямок роботи. Протягом тижня в містах, районах і областях мають бути прийняті рішення щодо цих посадових осіб.

, - додав Кулеба. 

Кабінету Міністрів України, обласним, Київській міській військовим адміністраціям та органам місцевого самоврядування доручено вжити невідкладних заходів для притягнення в установленому порядку до дисциплінарної відповідальності керівних працівників та інших посадових осіб, які відповідають за утримання та експлуатацію обʼєктів фонду захисних споруд цивільного захисту в тих областях, районах і містах, де ситуація цим рішенням визнана незадовільною.

До 30 червня вони мають поінформувати про вжиті заходи Апарат РНБО.

Згідно з рішенням Ради нацбезпеки та оборони уряд має визначити статус обʼєктів фонду захисних споруд цивільного захисту як таких, що мають стратегічне значення для забезпечення захисту населення, призначити посадову особу зі складу Кабміну, яка координуватиме та контролюватиме процес приведення укриттів до належного стану, забезпечити проведення системних заходів щодо перевірки належного стану укриттів та створити комісію на чолі з віцепремʼєр-міністром з відновлення України — міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України для перевірки стану мостових споруд.


Читайте також : В Україні запрацював Єдиний реєстр зброї 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе