Зеленський зареєстрував у Раді законопроекти щодо продовження дії воєнного стану і мобілізації в Україні

Президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній раді два законопроекти про затвердження своїх указів щодо продовження в Україні строку дії воєнного стану та загальної мобілізації.

Відповідні картки законопроектів №9532 і №9533 опубліковано на сайті українського парламенту.

Згідно з документом, строк дії воєнного стану в Україні буде продовжено з 18 серпня на 90 діб. Строк дії загальної мобілізації також буде продовжено на три місяці.

Напередодні нардеп від партії "Голос" Ярослав Железняк повідомив, що Верховна рада найближчими днями продовжить дію воєнного стану та загальної мобілізації. Це буде вже восьме голосування парламенту за воєнний стан і мобілізацію від початку повномасштабної війни.

Воєнний стан і мобілізація в Україні

24 лютого 2022 року президент Володимир Зеленський оголосив про запровадження воєнного стану по всій Україні. Верховна рада проголосувала за запровадження воєнного стану. Того ж дня офіційний представник Державної прикордонної служби Андрій Демченко у коментарі Суспільному підтвердив, що у зв’язку з агресією Росії та запровадженням воєнного стану на території України починає діяти обмеження на виїзд за кордон чоловіків віком від 18 до 60 років.

В Україні триває мобілізація. 2 травня Верховна рада продовжила дію воєнного стану та загальної мобілізації на 90 днів з 20 травня. Це вже сьоме голосування парламенту за воєнний стан з початку війни. До цього Рада вже схвалювала подібні рішення минулого року: 24 лютого, 15 березня, 21 квітня, 15 серпня, 16 листопада. У цьому році парламент схвалив продовження воєнного стану і загальної мобілізації 7 лютого, а також 20 травня. Наразі воєнний стан діє в Україні до 18 серпня.


Читайте також : У Білій Церкві замовили проєкт реконструкції парку ім Шевченка 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе