Білоцерківщина зазнала найбільше поштоджень електропередач під час негоди

Київщина бореться з наслідками негоди, яка вирувала в області. 

Масові пошкодження та відключення електроенергії відбулися через негоду, яка вирувала у Київській області з вечора 26 липня. Постраждали громади Броварського, Обухівського, Бориспільського та Білоцерківського районів.

 Про це повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко на своїй сторінці у Facebook.

На території цих громад фіксують повалення дерев й опор електромереж на проїжджу частину доріг та дахи житлових будинків і приватного сектору, що призвело до руйнації покрівель, підтоплення підвальних приміщень багатоквартирних та приватних будівель.

Крім того, внаслідок буревію були повністю або частково знеструмлені більше 220 населених пунктів. За даними ДТЕК Київські регіональні електромережі, станом на 16:00 ще знеструмлені понад 57 тисяч клієнтів. Ремонтні роботи тривають – працюють 106 бригад. 

Найбільше пошкоджень зазнали Рокитнянська, Таращанська, Ставищенська та Узинська громади Білоцерківського району.

Так, за отриманою інформацією, на території Ставищенської громади зруйновано покрівлі у 30% багатоповерхівок та приватних будинків, повалено дерева та електроопори, без світла залишилось 80% населення громади.

У Таращанській громаді нанесені численні збитки приватному сектору та закладам комунальної власності у вигляді руйнувань даху.


Повалені дерева на проїжджу частину та на житлові будинки, пошкоджені дахи приватних будівель, закладів культури, освіти та охорони здоров’я, а також частково відсутнє електропостачання в населених пунктах Узинської громади.


Пошкоджені житлові будинки, культурні, освітні та медичні заклади, адміністративні приміщення державних установ і приватних підприємств Рокитнянської громади.


До ліквідації наслідків залучені працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, ДТЕК Київські регіональні електромережі, служби відновлення та розвитку інфраструктури у Київській області, а також ремонтні бригади. 


Київська обласна військова адміністрація організувала допомогу населенню. З регіонального матеріального резерву виділяють матеріали для оперативної ліквідації наслідків стихії. До відновлення залучені також міжнародні організації, зокрема УВКБ ООН та Київська обласна організація Товариства Червоного Хреста України.




Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе