Україна опинилася серед найнебезпечніших країн 2024 року

Дослідники склали рейтинг небезпечних країн за чотирма показниками: медичний, безпековий, кліматичний та такий, що впливає на ментальне здоров’я людини.

У новому дослідженні фахівці назвали найнебезпечніші країни світу 2024 року. Україна другий рік поспіль показує надзвичайно високі ризики, пов’язані з безпекою для життя і здоров’я через повномасштабне вторгнення Росії, тож вона увійшла до переліку небезпечних для життя та відвідування держав.

 Про це пише The Independent.

Щорічне дослідження показує різні фактори життя та інформує мандрівників і компанії про потенційні загрози в країнах по всьому світу. 

Як визначали небезпечні країни: 4 критерії

Вимірювання небезпеки здійснювалося за чотирма параметрами ризику:

- медичні,
- безпекові,
- пов’язані з кліматичними змінами,
- такі, що впливають на ментальне здоров’я людини.

Україна другий рік поспіль показує надзвичайно високі ризики, пов’язані з безпекою для життя і здоров’я через велику війну.

Крім України найнебезпечнішими країнами стали:

Сирія;
Ірак;
Афганістан;
Лівія;
Ємен;
Південний Судан;
Центральноафриканська Республіка;
Сомалі.

Зростання безпекових ризиків також реєструються в частині Лівану, палестинських території, Росії та африканського регіону Сахеля, частини Колумбії. Вони пов’язані зі зростанням злочинності і заворушень.

Медичні ризики

За рівнем медичної небезпеки Україна перебуває в екстремальному сегменті. Це також пов’язане із повномасштабною війною, йдеться в дослідженні.

Разом із нею знову Сирія, Ірак, Афганістан, Ємен, Північна Корея, Палестинські Території, Гаїті, Лівія, Нігер, Буркіна Фасо, Гвінея, Гвінея-Біссау, С'єрра-Леоне, Ліберія, Судан, Південний Судан, Центральна Африканська Республіка, Ерітрея, Бурунді та Сомалі.

Цього року карта вперше включає рейтинг, заснований на небезпеці зміни клімату, після того, як International SOS помітила тенденцію до зростання кількості сповіщень, пов’язаних із кліматом, що надсилаються клієнтам, оскільки підвищення глобальної температури збільшує ризики для здоров’я в усьому світі.

За цим параметром Україна показує середні ризики. В той час як найбільші показники ризиків припадають на Сирія, Ірак, Афганістан, Ємен, Чад, Нігер, Малі, Нігерія, Центральна Африканська Республіка, Південний Судан, Ефіопія, Сомалі, Демократична республіка Конго і Мозамбік.

Щодо ризиків, пов’язаних із ментальним здоров’ям, то Україна демонструє, згідно з мапою, показники — 10−12,5%. Попри війну цей показник тяжіє до невисоких. Цей параметр оцінює рівень захворюваності населення на депресію, тривогу, біполярний розлад розлади харчової поведінки і шизофренію.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський відповів, чи завершиться війна в Україні у 2024 році. Під час прес-конференції за підсумками 2023 року він сказав, що думки командирів в армії щодо завершення війни можуть відрізнятися від реальної ситуації.

За його словами, ніхто не знає, чи завершиться війна в Україні у 2024 році, навіть поважні люди, які висловлюються з цього приводу.

Читайте також: КНДР вчора провела випробування міжконтинентальної балістичної ракети 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині під час пожежі загинув чоловік
    Детальніше...
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе