КНДР вчора провела випробування міжконтинентальної балістичної ракети "Хвасон-18" — ЦТАК

Північна Корея заявила, що в понеділок провела успішне випробування своєї найновішої твердопаливної міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) великої дальності Hwasong-18.


Про це з посиланням на північнокорейське державне інформагентство KCNA повідомляє Yonhap


За даними KCNA, ракета пролетіла 1002,3 кілометра за 4415 секунд (73,6 хв) на максимальній висоті 6518,2 км і впала в Японське море у визначеному перед стартом районі.


Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин висловив велике задоволення випробуванням і сказав, що воно стало практичною демонстрацією надійності ударних можливостей і наявності у збройних сил КНДР засобів стримування ядерної війни.


У повідомленні KCNA йдеться, що Кім назвав запуск МБР демонстрацією готовності Північної Кореї до «найжорсткішої протидії» ворожим силам, додавши, що запуск показує, який варіант він обере, «коли Вашингтон прийме неправильне рішення проти КНДР».


Це було п’яте випробування Пхеньяном МБР цього року та третій запуск твердопаливної Hwasong-18, яка може пролетіти близько 15 000 км на максимальній висоті 6 000 км, що дозволяє їй уразити будь-які цілі на континентальній частині Сполучених Штатів.


Особливістю твердопаливних ракет є менший час на підготовку пуску та важче виявлення перед стартом.


У Вашингтоні, Сеулі і Токіо засудили останні ракетні пуски КНДР як такі, що є явним порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН, які забороняють Пхеньяну використовувати технології балістичних ракет, та пообіцяли зберігати готовність спільно відповісти на будь-які провокації Півночі.


Читайте також: Китай будує ядерний підводний човен нового покоління 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе