На війні з окупантами загинув білоцерквський захисник, спортсмен, Рекордсмен Книги рекордів України - Олександр Білоконь

На війні з російськими окупантами загинув білоцерківець Олександр Білоконь, чемпіон світу і Європи з пауерліфтингу, рекордсменом книги рекордів України.

Про це повідомила Білоцерківська організація Спорту "БОС".

Олександр був чемпіоном Світу та Європи з пауерліфтингу та одним з найсильніших людей України, потрапив до «Книги Рекордів України», чемпіон світу та Європи з пауерліфтингу, бронзовий призер Кубку України та Чемпіонату України з Богатирських ігор. 

 Ще у 2017 році в центрі Одеси український силач встановив рекорд України з переміщення людиною тягача з причіпом, заповненого людьми. Рекорд був встановлений на той час  26- ти річним Олександром ,який працював в цирку "Кобзов " та був інвалідом третьої групи. Чоловікові вдалося зрушити з місця і протягнути на 47 см вагу в 15, 7 тонни, з яких 13, 3 тонни - вага вантажівки, решта ваги - люди. 

У 2020 році Олександр Білоконь здобув Майстра спорту по богатирським іграм.

Білоцерківського богатиря у 2020 році було визнано найсильнішою людиною України.
Рекордсмен Книги рекордів України, чемпіон світу і Європи з паверліфтингу Олександр Білоконь, безперечно, був  найсильнішою людиною не тільки в Білій Церкві,  а і в Україні також. 

В тому ж році в Києві в фіналі Кубку України зі стронгмену білоцерківець здолав дев'ятьох суперників та виборов перше місце серед десяти найсильніших людей України у своїй ваговій категорії. Після цих змагань його запросили на чемпіонат світу до Сполучених Штатів, але, нажаль, травма коліна зіпсувала всі плани. 

У 2021 році в Білій Церкві на стадіоні “Трудові резерви” відбувся “Фінал першої ліги стронгмену – 2021”, де сім найсильніших чоловіків з усієї України змагалися у заключному змаганні сезону. Саме Олександр Білоконь встановив рекорд України з перетягування вантажівок.

Моя мрія - потрапити на щорічні змагання «Арнольд Класік», де збираються найсильніші люди світу
- зауважував Олександр .

 Про дату і час поховання повідомлено буде пізніше.

ТРК Крокус висловлює співчуття рідним і близьким Героя. 

Читайте також: Біда Церква попрощається з своїм Героєм -загинув захисник Євгеній Жуков 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе