В пошуках роботи: Найбільш затребувані професії на сьогоднішній день у Білій Церкві


Яких спеціалістів не вистачає в нашому місті, актуальні вакансії, середня зарплатня та чи змінилася кількість безробітних за останній рік? Щоб отримати відповіді на ці питання ми поспілкувалися з працівниками Білоцерківської філії  Київського обласного центру зайнятості.

Нині в Білій Церкві та районі спостерігається великий дефіцит спеціалістів робітничих професій. І хоч спостерігається зменшення кількості клієнтів центру зайнятості, разом з тим швачки, електрики, слюсарі, зварювальники та водії наразі на вагу золота: 

«Дуже багато зараз вакансій для швачок, багато вакансій водіїв, також потрібні слюсарі, зварювальники, електрики, це зараз самі актуальні. Просто їх немає ким укомплектувати, дуже мало чоловіків на ринку праці зараз, якщо вони приходять ми одразу можемо їх працевлаштувати. Також і некваліфікованих вакансій є багато, підсобники, вантажники, тобто не обов’язково мати якусь освіту» - розповідає пані Леся, консультант роботодавця в відділі рекрутингу та взаємодії з роботодавцями.

Загалом, станом на 1 березня 2024 року на обліку в Білоцерківській філії зареєстровано 1211 безробітніх осіб, рік тому було 1757. 

За даними центру зайнятості, середня зарплата в Білій Церкві наразі складає - 11570 грн. 

Що таке ваучери на навчання?

Для бажаючих отримати другу вищу освіту центр зайнятості також має цікаву пропозицію. Державна служба зайнятості пропонує скористатися унікальною нагодою – отримати ваучер на навчання. Це документ, що дає право пройти навчання за затвердженим переліком професій та спеціальностей: 

«У нас є така послуга як видача ваучера. Якщо наприклад у вас в компанії є особи, які хочуть отримати другу вищу освіту, вони можуть до нас звернутися та отримати ваучер на другу вищу освіту. Тобто особи яким є 45 років, є 15 років стажу і вони не перебувають на обліку вони можуть до нас за цим звернутися.» - розповіла  Наталія Філіцька - виконуюча обов’язки директора Білоцерківської філії  Київського обласного центру зайнятості.

На підставі ваучера здійснюється перепідготоівка, спеціалізація, підвищення кваліфікації за однією з 70 професій та спеціальностей із затвердженого «Переліку професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер».


Вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання, але не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Наразі це 30 280 грн. Якщо вартість навчання перевищує цю суму, то особа або роботодавець може оплатити різницю.

Читайте також: Що робити, коли військовий зник безвісти на фронті.




Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе