Мобілізація на Білоцерківщині: як потрапити в бажаний підрозділ

Є декілька варіантів потрапити в ту чи іншу частину на певну посаду. 

В Україні є низка вакансій для тих, хто прагне служити в Збройних силах України. Наразі в тих, хто ще не у війську, є можливість обирати – де та за якою спеціальністю служити.

Загалом є декілька варіантів потрапити в ту чи іншу частину на певну посаду, йдеться у матеріалі видання АрміяInform.

Зокрема, потрібно звернутися безпосередньо до військової частини, в якій бажаєте проходити службу. Багато підрозділів мають офіційні сторінки в соціальних мережах, де є оголошення про рекрутинг. У Білій Церкві це славетна 72-га ОМБр ім. Чорних Запорожців, на Київщині - 114 бригада Сил ТРО. Також з контактами вам можуть допомогти друзі чи знайомі, які проходять службу в обраному вами підрозділі.

Якщо підрозділ готовий вас до себе взяти, і вам підходять всі умови, то там вам мають зробити рекомендаційний лист (відношення). Із цим документом потрібно прийти в ТЦК та СП для подальшої мобілізації.

Крім того, можна скористатися послугами рекрутингового агентства. 

«Для нас важливий принцип добровільності, що дає військам можливість отримати вмотивованих людей.  Наші кандидати прийшли до цього самостійно та свідомо. А отже, у них значно більша мотивація якісно виконувати свої обов’язки. Перший крок – зайти на сайт та ознайомитися з вакансіями. Другий – знайти ту, яка відповідає навичкам, досвіду та запиту кандидата. І третій крок – відгукнутися на таку вакансію, зокрема, відправити своє резюме», – розповіла  директорка воєнного департаменту рекрутингової агенції Lobby X Ольга Бандрівська. 

Про Lobby X
Це платформа з працевлаштування і рекрутингова агенція. З 2016 року діє як соціальне підприємство, що працевлаштовує в «сектор змін», зокрема до свідомого бізнесу, незалежних медіа, громадських організацій, державних установ. 




Обмежень щодо кількості відгуків на вакансії немає. Далі ці резюме передають до командування визначених підрозділів. І якщо ви проходите первинний відбір, то з кандидатом зв’язуються представники частини. Може бути співбесіда, перевірка, спеціальний відбір. Якщо все пройти, то далі вже мобілізовують.

Чи можуть в ТЦК мобілізувати не в той підрозділ?

У соціальних мережах можна зустріти інформацію на рівні чуток про те, що представник ТЦК може проігнорувати відношення або інші ваші попередні домовленості з підрозділом.

«Є частини, до яких прикріплені конкретні ТЦК, і ми радимо підрозділам мобілізовувати людей саме через них. Також ми публічно заявляємо своїй аудиторії, що якщо ви потрапляєте не в той підрозділ, в який мали, то повідомляйте нам. Кожен окремий випадок ми розбираємо. І через власні важелі в Міноборони та Генштабі переводимо цих людей. Ми не кидаємо таких кандидатів. Гарно складене резюме – одна із запорук успіху», – пояснює вона.

Важливо! Фахівці радять максимально чітко розписати свій досвід. Треба визначити ваші сильні сторони. Що ви вже вмієте робити? Чи є якийсь військовий досвід, або чогось ви навчалися онлайн. Вказати свій цивільний досвід. Нічого не перебільшуючи та не прикрашаючи.

«Велика кількість людей відсіюється на першому етапі, тому що майже нічого не повідомляють про себе. Фрази: «я хочу служити у вас» – недостатньо, аби військові ухвалили рішення. Також обов’язково залишайте свої контакти. Періодично буває так, що в резюме не залишають контактів. І тому такі резюме відсіюються», – йдеться в повідомленні.

Кого потребують Сили оборони України?

Значна кількість з них стосуються бойових спеціальностей: стрільці, гранатометники, розвідники, штурмовики, сапери тощо.

Окремо можна сказати про велику кількість вакансій для операторів БПЛА, значний попит є на фахівців, які можуть збирати і ремонтувати безпілотники та робити для них боєприпаси. Детальніше тут.

Також є попит на зв’язківців, фахівців з радіоелектронної боротьби та радіоелектронної розвідки. І ця тенденція залишатиметься й надалі, адже розвідувальні та ударні дрони, засоби РЕР та РЕБ — це те, що нині відіграє важливу роль на фронті та потребує розвитку та масштабування. А отримати більшість із цих навичок завдяки різним програмам можуть і цивільні.

Окрім бойових спеціальностей, є і досить велика кількість вакансій, що перегукуються із цивільними спеціальностями: водії, фахівці з логістики, фахівці з рекрутингу, електрики, механіки, медики, бухгалтери, кухарі, діловоди. Лише за останній місяць на платформі Lobby X додалося близько 70 штабних вакансій.

Про популярність такого способу мобілізуватися свідчать і дані Міністерства оборони: лише за два останні місяці минулого року 389 підрозділів Сил безпеки і оборони розмістили свої оголошення на профільних ресурсах.

Кількість актуальних вакансій на початок січня сягала двох тисяч. За словами заступника Міністра оборони Наталії Калмикової, проєкт рекрутингу отримав позитивну реакцію у суспільстві – загалом понад 17 500 людей відгукнулися на вакансії, а це в середньому дев’ять кандидатів на одну вакансію. 

Кого потребують у 72-ій ОМБр і 114-ій бригаді Сил ТРО Київщини


Військо має потребу у всіх спеціалістах, проте є й ті, хто постійно в "дефіциті" — це, до прикладу водії та зв’язківці.  Наразі на сайті рекрутингової агенції Lobby X, відкрито 12 вакансій в 114-ту бригаду Сил ТРО Київщини. Зокрема це: 

- стрілці-санітари
- помічник-гранатоментника
- стрілець
- снайпер
- номер обслуги
- навідник
- кулементник
- водій-електрик
- водій
- бойовий медик взводу
- бойвий медик
- стрілець.

У 72-у ОМБр ім. Чорних Запорожців опубліковано 7 вакансій:

- Санінструктор
- Стрілець
- Розвідник
- Гранатометник
- Водій
- Бойовий медик
- Оператор БПЛА. 

Переглянути актуальні всі вакансії від рекрутингової агенції Lobby X можна за посиланням.

Читайте також: Викрали 700 тисяч гривень та золото: поліція затримала білоцерківців, які обкрадали помешкання.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе