Дорожники заявляють про 2,7 млрд грн боргу за ремонт трас

Державний дорожній фонд зупинив розрахунки з підрядниками за ремонт і будівництво автошляхів. Борг перевищив 2,7 млрд грн, із яких понад 1,1 млрд грн - заборгованість із зарплат. Про це йдеться у зверненні Національної асоціації дорожників України до президента та прем’єра.
У заяві йдеться, що 17 грудня прем’єр-міністр доручив Мінфіну та Держказначейству  припинити здійснення платежів та реєстрацію зобов’язань загального фонду державного бюджету. Цей крок викликаний необхідністю не перевищувати граничний обсяг дефіциту держбюджету. Але урядовці зупинили виплати зі спеціального фонду, зокрема за захищеними статтями Державного дорожнього фонду, надходження до якого перевиконують планові показники і мають конкретне і незмінне призначення.
«Ситуація, яка склалася з фактичною зупинкою бюджетних платежів унеможливлює здійснити дорожніми компаніями виплату заробітної плати тисячам працівників, оплату усіх податків та зборів, проведенням взаєморозрахунків з постачальниками матеріалів та послуг, а також ставить під загрозу здійснення робіт із зимового утримання автомобільних доріг та підготовку до будівельного сезону», - сказано у заяві.
Дорожники також зазначають, що серед працівників галузі назріває 
Соціальний вибух.
«З метою недопущення соціального вибуху серед працівників дорожньої галузі, фактичного зриву програми будівництва автомобільних доріг наступного року та загрози зимового колапсу на автомобільних дорогах, Національна асоціація дорожників України закликає Президента та Прем’єр-міністра України відновити виплати з Державного дорожнього фонду. Адже це виплата заробітної плати тисячам працівників дорожньої галузі, сплата податків, забезпечення безпечного пересування наших громадян під час зимового утримання автомобільних доріг», - йдеться у зверненні.
У Національній асоціації дорожників України уточнюють, загальна сума заборгованості держави перед дорожниками 2 733 970 750 грн, у т. ч. пряма зарплата у підрядників 820 191 230 грн, а зарплата у субпідрядників - 328 076 490 грн.
«Практично, нас повернули у 2013-2015 роки, коли це було як правило. Станом на 24.12.2019 р. не здійснено оплату підрядним організаціям за виконані роботи на найважливіших дорогах країни, у тому числі: Н-08 Запоріжжя-Маріуполь, Н-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка, Н-11 Дніпро-Кривий Ріг-Миколаїв, Н-09 Мукачеве-Мукачеве-Рахів-Богородчани-Івано-Франківськ-Рогатин-Бібрка-Львів, Р-51 Мерефа-Лозова-Павлоград, Р-33 Вінниця-Турбів-Гайсин-Балта-Велика Михайлівка, Т-14-25 Миколаїв-Городок-Жовква-Кам’янка-Бузька-Бібрка та багато інших доріг, майже у всіх регіонах України», - зазначається у заяві.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе