Комунальні підприємства Білої Церкви отримають безповоротну фінансову допомогу

У Білій Церкві 29 комунальних підприємств. На кожне з них щороку виділяються немаленькі кошти. І це ті гроші, які містяни віддали державі і місту у вигляді податків. При цьому більшість з них - збиткові. Хоча комунальне підприємство, в ідеалі, покликане не лише забезпечувати нормальну життєдіяльність міста, а ще й приносити прибуток до бюджету. Тобто – заробляти гроші. 

Наприкінці року, під час чергового засідання члени виконавчого комітету Білоцерківської міськради затвердили фінансові плани на наступний рік 24 комунальних підприємств міста. Документи ще п’яти комунальних підприємств затвердять після їх доопрацювання. 

Крім цього, члени виконкому підтримали клопотання комунальних підприємств про виділення їм з міського бюджету безповоротної фінансової допомоги на 2020 рік. 

За словами заступниці міського голови Інни Новогребельської, в залежності від того, які функції вони виконують, комунальні підприємства не можуть бути прибутковими, але можуть бути самодостатніми. 

До таких самодостатніх підприємств можна віднести КП «Міськреклама». Запланований чиновниками прибуток даного підприємства на наступний рік складатиме всього 3000 грн. Як зазначив міський голова, такий малий прибуток пояснюється тим, що підприємство не має  власних рекламних бордів. 

Втім, стає очевидним, що директори комунальних підприємств не зацікавлені у прибутковості організацій і навіть не мають власних планів  їх розвитку. А безповоротна фінансова підтримка комунальних підприємств ніяк не стимулює їх керівництво працювати, а навпаки, дає привід просто сидіти «склавши руки» і чекати коли дадуть чергове фінансування з міського бюджету.

Чому у планах влади збитки дивіться у нашому сюжеті: 



Читайте нас у Facebook і Telegram. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube! 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе