У Білій Церкві в колонії помер засуджений, лікарів підозрюють у недбалості

Найчастіше засуджених лікували препаратами без діагнозу і призначення лікаря, а медогляди проводилися формально

Білоцерківська прокуратура порушила кримінальне провадження за фактом можливого неналежного виконання медпрацівником своїх професійних обов'язків, що спричинило смерть засудженого в Білоцерківській виправній колонії № 35. 

Як повідомляє прес-служба прокуратури Київщини, засуджений лікувався в медичній частині № 35 філії державної установи "Центр охорони здоров'я Державної кримінально-виконавчої служби України" в Києві і Київській області. За результатами перевірки медичного закладу прокуратура виявила численні порушення прав ув'язнених, які відбувають покарання.

Найчастіше засуджених лікували препаратами без встановлення діагнозу і призначення лікаря, а медогляди або проводилися формально, або іноді взагалі не проводилися. Всупереч високим ризикам захворювання на туберкульоз флюорографію проходять далеко не всі, хоча апарат є.

Прокуратура постановила усунути порушення і направила документ начальнику філії державної установи "Центр охорони здоров'я Державної кримінально-виконавчої служби України" в Києві і Київській області.


Читайте нас у Facebook і Telegram. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube! 




Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе