У Білій Церкві відзначили 76-річницю визволення міста від нацистів

Вчора, 4 січня Біла Церква відзначала 76-ту річницю визволення міста від нацистських загарбників у Другій світової війні.  

Цього дня чиновники міста і білоцерківці прийшли до Парку Слави, щоб вшанувати пам'ять тих, хто поклав своє життя, визволяючи Білу Церкву, хто не повернувся з фронтів Другої Світової війни.  

Окупація Білої Церкви розпочалася 16 липня 1941 року і тривала до 04 січня 1944 року. За цей час кількість населення Білої Церкви скоротилася із 47 до 25 тисяч осіб. Близько 40% усіх будівель міста було спалено і зруйновано нацистами. 25 промислових підприємств було виведено із ладу, знищено всі мости, підірвано водонапірну башту, пограбовано міський театр, кінотеатри, бібліотеки, краєзнавчий музей, спустошено дендропарк "Олександрія".

Пам’ять усіх, хто загинув у Другій світовій війні, а також усіх, хто визволяв наше місто від німецько-фашистських загарбників, вшанували хвилиною мовчання.



Читайте нас у Facebook і Telegram. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!  




Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе