Білоцерківським водіям на замітку: Розмитнити авто тепер можна онлайн

Власники автомобіля зможуть самостійно його задекларувати, заощадивши на митних брокерах

Державна митна служба запустила новий сервіс онлайн-розмитнення легкових автомобілів. Тепер, власники автомобіля, які придбали його за кордоном, зможуть не виходячи з дому зареєструвати куплений транспортний засіб, повідомляє УНІАН.

Скористатися сервісом можна в новому розділі - "Ввезення легкового автомобіля" в "Особистому кабінеті". За допомгою сервісу можна створювати як попередню, так і основну декларацію, відстежувати статус, отримувати повідомлення в процесі оформлення, прикріплювати документи та зображення, а також отримувати оформлену вантажну митну декларацію (ВМД) або картку відмови в цифровому форматі.

Як зазначається в правилах подачі декларації, якщо документ не зареєструють впродовж дня, його буде необхідно переподати. Перед подачею попередньої митної декларації необхідно внести на рахунок відповідної митниці грошову заставу в сумі митних платежів, які підлягатимуть сплаті під час ставлення автомобіля в режим вільного використання. А після ввезення авто, якщо його митна вартість змінилася, потрібно буде доплатити за розмитнення на рахунок відповідної митниці.

Планується, що таке нововведення полегшить процес розмитнення автомобілів та зменшить витрати на послуги митних брокерів.

Читайте також: ​Відновити і обміняти водійські права відтепер можна онлайн​​​.

Читайте нас у Facebook і Telegram. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!   




Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе