Єдина людина, яку поховали на Місяці, - американець Юджин Шумейкер

Він навчав космонавтів і заснував нову науку - астрогеологію. Юджин народився 28 квітня 1928 року і був одним із найвидатніших учених 20-го століття. 
Місяць він вивчав здалеку, але часто мріяв одягти скафандр і пройтися його поверхнею. Однак хвороба зруйнувала надії стати космонавтом.
У 1997 році прах науковця поклали біля південного полюса Місяця. Це зробило його першою і на сьогоднішній день єдиною людиною, яку коли-небудь поховали на Місяці.
Шумейкер трагічно загинув в автотрощі. І вже на наступний день його колишня студентка Каролін Порко зробила все, аби віддати шану вчителю, - вона дізналася, що її наставник буде кремований і домоглася, аби 1 унцію (28 грам) його попелу взяли на борт космічного корабля Lunar Prospector.
Шумейкер за освітою був геологом, а кратери - однією з його великих пристрастей. Він допоміг підтвердити, що знаменитий кратер Беррінгера глибиною 229 метри біля в американському штаті Арізона, піддався впливу астероїда.
Його робота сприяла відкриттю комети Шумейкер-Леві 9, що вразила Юпітер у 1994 році.


Читайте нас у Facebook і Telegram. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube! 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе