Науковці Китаю представили найбільш масштабне дослідження коронавірусу

Центр запобігання та профілактики захворювань Китаю представив найбільш масштабне на сьогодні дослідження коронавірусу Covid-2019. Фахівці проаналізували понад 44 тисячі випадків зараження.
Рівень смертності від Covid-2019 китайські фахівці оцінили в 2,3%. Смерть від вірусу найчастіше спостерігалася в людей похилого віку - тобто від 60 років (понад 80% випадків). При цьому смертність серед пацієнтів у групах віком до 40 років не перевищує й 2%.
Найбільша ймовірність заразитися новим корона вірусом, за оцінками китайських вчених, - у людей віком 40-69 років (на них загалом припадає понад 60% проаналізованих випадків). Ймовірність заразитися Covid-2019 майже однакова як серед чоловіків, так і серед жінок, утім смертність майже вдвічі вища серед чоловіків (63,8% проти 36,2%).
80,9% випадків зараження новим коронавірусом дослідники класифікували як «помірні», 13,8% - як «серйозні» і лише 4,7% - як «критичні» (усі вони призвели до смерті заражених).
Понад 90% випадків смерті від корона вірусу, зазначають науковці, припадає на тих, хто або жив в епіцентрі його спалаху - місті Ухань, або контактував із кимось звідти, або був там протягом останнього часу.
Головний висновок дослідників полягає в тому, що «новий коронавірус є досить заразним». Вони також погоджуються з тим, що, найімовірніше, вірус передався від тварини до людини, а потім мутував і набув здатності передаватися між людьми.
Водночас учені зазначають, поки їм не вдалося визначити тварину-носія, точний період зараження, шляхи передачі вірусу й дієві методи лікування.


Читайте нас у Facebook і Telegram. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube! 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе