Пам’ятка архітектури Ансамбль споруд пошти в Білій Церкві руйнується на очах

У Білій Церкві через неналежне утримання, руйнуються пам'ятки архітектури національного значення Ансамбль споруд пошти, Микільська церква та склади Браницьких.

Як повідомляє Агенція стратегічного розвитку Білої Церкви, депутат Володимир Бабенко під час 91-сесії міської ради повідомив начальнику Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області Сергію Болдирю про вчинення злочину за фактами неналежного утримання пам'яток архітектури національного значення у Білій Церкві (заяви про злочин від 13.02.2020 року).

Зазначається, що однією із пам'яток архітектури національного значення, яка потребує негайного втручання з боку влади, є Ансамбль споруд пошти, який руйнується на очах. 

«На території комплексу споруд невідомими особами незаконно побудовані різноманітні прибудови, а одним з орендарів, в порушення всіх існуючих норм, побудована автомийка, діяльність якої наносить шкоду довкіллю. Вище згадані факти заважають в першу чергу, не тільки зберегти пам'ятку архітектури національного значення, а й провести реконструкцію за проєктами, розробленими Білоцерківськими архітекторами», - зазначає Володимир Бабенко. 

Крім того, на території Спасо-Преображенського собору незаконно були побудовані підсобні приміщення, а зовнішній вигляд Микільської церкви змінено. 

За всіма фактами неналежного утримання пам’яток архітектури національного значення були підготовані заяви до правоохоронних органів.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!   


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе